Ga naar hoofdinhoud

Ingrid Klimke en Franziskus naar bijna 80% in WB-kür Zakrzow

Ingrid Klimke met Franziskus. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gister was Ingrid Klimke al oppermachtig in de Wereldbeker Grand Prix in Zakrzow en ook vandaag was het weer raak. Met haar geweldenaar Franziskus (v. Fidertanz) reed Klimke naar bijna 80% in de kür op muziek. Geen persoonlijk record maar wel een unanieme overwinning. In de Grand Prx was het verschil met de nummer twee nog zo'n vijf procent, vandaag kwam Severo Jurado Lopez met Dahoud (v. Desiderio) dichter in de buurt: de combinatie scoorde ruim 78%.

De Spaanse ruiter debuteerde dit jaar met de pas achtjarige Dahoud en verbeterde gister hun persoonlijk record. Ook vandaag liet de combinatie hele mooie dingen zien en werden ze wederom tweede. De kür van Lopez en Dahoud werd beoordeeld met 78.020%. Daarmee kwamen ze nog relatief dicht in de buurt van Klimke en Franziskus. Zij kregen 79.675% en reden daarmee naar hun tweede overwinning in de Wereldbeker van Zakrzow.

Justina Vanagaite reed Nabab (v. Sir Donovan) naar de derde plaats. De combinatie scoorde 72.900%, een groot verschil met Klimke en Lopez. Zaneta Skowronska-Kozubik werd gister nog derde maar moest vandaag genoegen nemen met de vijfde plaats. De Poolse reed Romantic P (v. Rosenstein) naar 70.925%.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook