Ga naar hoofdinhoud

Isabell Werth als enige over de 80%: ‘Emilio gaat dit jaar met pensioen, ik nog niet’

Een klopje voor Emilio van Isabell Werth. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nadat Isabell Werth en Emilio (v. Ehrenpreis) maandag al de Grand Prix van CDI Mannheim wonnen, gingen ze vandaag op herhaling. In de kür reed de Duitse topamazone de 17-jarige ruin met 82,630% naar een unanieme zege en bleef daarmee ruimschoots voor op haar landgenote Dorothee Schneider.

Isabell Werth en Emilio werden door het vijfkoppige jurycorps unaniem bovenaan gezet. Naast een hele rits hoge cijfers verscheen er één keer de ultieme tien op het protocol. Dat was voor de interpretatie van de muziek.

Schneider en Schaudt

Dorothee Schneider bleef met Sisters Act MT OLD (v. Sandro Hit) net onder de 80%. Onderaan de streep werd het 79,665% en daarmee de tweede plaats in hun allereerste kür. De top drie werd compleet gemaakt door Jasmin Schaudt en Fano (v. Fiorano) die bij hun internationale kürdebuut naar 76,190% reden.

Pensioen

Heel lang zal Werth Emilio, die vanaf 2015 internationaal Grand Prix loopt en talloze hoge klasseringen op zijn naam heeft staan, niet meer uitbrengen. “Emilio gaat aan het eind dit jaar met pensioen. Maar nee, ik ga nog niet met pensioen”, vertelt Werth lachend in een interview met Dressursport Deutschland.

Uitslag

Bron: Horses.nl / Dressursport Deutschland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.