Ga naar hoofdinhoud

Isabell Werth: ‘Dressuur is als opvoeding van kinderen’

Isabell Werth met Bella Rose. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

"Ik ben vijftig, geen honderd!", zegt Isabell Werth die voorlopig nog niet aan haar pensioen denkt. Op CHIO Aken vierde ze haar vijftigste verjaardag met succes: met haar lievelingspaard Bella Rose (v. Belissimo M) boekte ze een hattrick in de vijfsterren Grand Prix waarbij in de kür voor de eerste keer in hun carrière de 90% werd aangetikt. Daarnaast reed de Duitse dressuurkoningin Emilio (v. Ehrenpreis) naar twee tweede plaatsen in de viersterren Grand Prix. Die prestaties waren voor RP-Online redenen om Werth vijftig vragen te stellen.

Eén van de vragen die RP-online aan Isabell Werth stelde: “Kun je de sport in twee zinnen uitleggen aan iemand die absoluut geen idee heeft van dressuur?”

Werth: “Dressuur is als het opvoeden van kinderen. Het is vereist om met het paard en al zijn sterke en zwakke punten en gedragingen gedurende een aantal jaren dagelijks dag bezig te zijn, om het talent te bevorderen en te verfijnen. Met als doel het volledige potentieel met het grootst mogelijke gemak te ontwikkelen.”

Lees hier het volledige interview

Bron Horses.nl/RP-online

2 reacties op “Isabell Werth: ‘Dressuur is als opvoeding van kinderen’

  • MJ Kochx

    nog een mooie uit het interview … wat maakt je tot een zeer goede dressuurruiter? liefde voor het paard, gevoeligheid, korte lijn van hoofd naar achterkant, discipline en ZELFKRITIEK.

  • eddy crul

    Ja, er wordt enorm veel lulkoek verkocht door de huidige aan de macht zijnde dressuurtop. Ik zou die vraag heel anders beantwoorden nml met “”Over voldoende geld beschikken en behoren tot de groep ruiters of stallen die het voor het zeggen hebben in de dressuur federatie.”” vr gr ec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook