Ga naar hoofdinhoud

Isabell Werth met vierde paard onderweg naar top tien FEI Wereldranglijst

Isabell Werth, hier met Don Johnson FRH Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Isabell Werth is met haar vierde (!) paard onderweg naar de top tien van de FEI Wereldranglijst. De Duitse dressuurkoningin maakte met DSP Quantaz (Quaterback x Hohenstein I) een sprong van plaats 25 naar de dertiende plaats. Werth neemt met Bella Rose de koppositie in, volgt met Weihegold OLD op de tweede plaats en staat met Emilio op plaats zeven.

De meest recente FEI Wereldranglijst is opgemaakt na de zege van Werth en DSP Quantaz op CDI4* Hagen eind vorige maand, waar de amazone de Grand Prix Special won met 80,659%.

Duitsland toont overmacht

In de top tien zijn geen wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van een maand eerder. Deze wordt vooral bezet door Duitse combinaties. Naast Werth maken namelijk ook Jessica von Bredow-Werndl met TSF Dalera BB (3), Dorothee Schneider met Showtime FRH (4) en Helen Langehanenberg met Damsey FRH (8) deel uit van de top tien.

Drie Deense combinaties en Dujardin

De andere vier plaatsen in de top tien worden ingenomen door Cathrine Dufour met Atterupgaards Cassidy (5) en Bohemian (9), Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Zack (10) en Charlotte Dujardin met Mount St. John Freestyle (6).

Bekijk de complete lijst.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook