Ga naar hoofdinhoud

Isabell Werth stelt zich kandidaat voor International Dressage Riders Club

Isabell Werth, hier met Don Johnson FRH Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Isabell Werth heeft zich kandidaat gesteld als voorzitter van de International Dressage Riders Club (IDRC). De Duitse dressuurkoningin is van mening dat de internationale dressuurruiters moeten proberen om meer zeggenschap te krijgen. Voorbeelden daarvan zijn het verplicht stellen van het dragen van een cap en het introduceren van de verkorte Grand Prix.

“Het verplicht dragen van een cap en het introduceren van de verkorte Grand Prix in het Wereldbekerseizoen van 2021/2022 zijn zaken die voornamelijk ons als dressuurruiters aangaan, maar in beide gevallen is niet met ons overlegd. Ik denk dat dat moet veranderen”, vertelt Werth. “Als ik word gekozen, zorg ik er graag voor dat de dressuurruiters een sterkere positie krijgen binnen de IDRC.”

Samenwerking

Klaus Roeser, voorzitter van het FEI Dressuurcomité, staat op de nominatielijst als algemeen secretaris. Een samenwerking zou volgens Werth een ideale oplossing zijn. “Ik kan alleen voorzitter worden als ik daarin gesteund word en met Klaus is dan 100% zeker het geval. We kennen elkaar al jaren en werken goed samen. Daarnaast heeft Klaus jarenlange ervaring in het FEI Dressuurcomité en heeft dus de nodige ervaring en zakenrelaties.”

Bron: Dressursport Deutschland

2 reacties op “Isabell Werth stelt zich kandidaat voor International Dressage Riders Club

  • Sanne

    Zelf denk ik dat de Halo bij de F1 nu zeker zijn dienst heeft bewezen en de coureurs die er eerder faliekant op tegen waren wisten niet hoe snel ze nu moesten toegeven aan de veiligheid die deze halo hun biedt. Eerder was ook hun argument dat het niet mooi stond op hun paardenkracht maar nu er wederom een leven door is gered is duidelijk. Veiligheid staat voorop en de coureurs hebben het volste vertrouwen in de ontwikkelingen bij de F1 wat betreft veiligheid voor de coureurs. Hopelijk trekken hier de paardenmensen hun lering uit en verzetten ze zich een keer niet zo snel tegen de veiligheidscommissie die echt alleen maar de veiligheid van het rijden wil verhogen en zeker niet ruitertje pesten. Laat de mensen rijden die goed kunnen rijden en heb vertrouwen in de mensen die over de veiligheid gaan.

  • marcel dufour

    Sanne, ook de wielrenners hadden hetzelfde. Die hadden echt geen trek in zo’n raar helmpie op de kop waar ze eerst leuke petjes hadden.
    Een paar doden of zwaargewonden verder en ze waren helemaal om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook