Ga naar hoofdinhoud

Jovian wint Grand Prix in Hagen met dik 76%

Jovian met Andreas Helgstrand. Foto: Equitaris/Lafrentz

Andreas Helgstrand heeft zijn zinnen gezet op de Wereldkampioenschappen in Herning en sloeg daarom de Deense kampioenschappen over. In plaats daarvan ging hij naar Hagen, waar hij de pas achtjarige Jovian (Apache x Tango) met 76,348% naar de overwinning in de Grand Prix stuurde. De even oude Queenparks Wendy (Sezuan x Soprano) liep met 74,370% naar de tweede plaats.

Helgstrand en de door familie Ten Bosch gefokte Jovian gingen na het drafgedeelte van de Grand Prix richting de 80%, maar de score dook na de piaffe- en passagetour richting de 76% en kwam uiteindelijk op 76,348% uit. Van het Duitse jurylid Dr. Evi Elsenhardt kreeg Helgstrand de laagste score (75,109%), bij Francis Verbeek kwam hij tot een royale 78,913%. Met zijn score van vandaag heeft Helgstrand in ieder geval voldaan aan de MER’s en mag dus aan de start komen op CHIO Aken, voor de Denen het laatste observatiemoment voor Herning. Met Queenparks Wendy heeft Helgstrand een tweede ijzer in het vuur.

Wisselende beoordeling Bachmann Andersen

Op drie eindigde Daniel Bachmann Andersen met Zippo M.I. (Zack x Don Schufro). De tienjarige DWB’er liep in Hagen zijn tweede internationale Grand Prix en scherpte met 73,957% zijn PR met dik twee procent aan. De beoordeling van de combinatie was wisselend. Twee juryleden plaatsen Bachmann Andersen aan kop (met 77,065% als hoogste score), maar bij Verbeek kwam de Deen met 71,087% tot ‘slechts’ een negende plaats.

Uitslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook