Ga naar hoofdinhoud

Juan Matute Guimon niet naar Londen Olympia door koliek Quantico

Nadat Charlotte Dujardin haar Mount St John Freestyle (v. Fidermark) vanwege gezondheidsredenen af moest melden voor de Wereldbekerwedstrijd op Londen Olympia, moet nu ook Juan Matute Guimon verstek laten gaan. Zijn Quantico (v. Fighting Fit) kampte met koliek en is niet fit.

Juan Matute Guimon reed Quantico dit jaar op de WEG in Tryon en vervolgens op de Wereldbekerwedstrijden in Lyon (6e in de kür met 77,070%) en Madrid (5e in de kür met 75,370%). Het was de eerste keer zijn dat de Spanjaard in Londen zou rijden en met zijn 21 jaar was hij de jongste deelnemer op de deelnemerslijst.

Welzijn voorop

“Helaas heb ik mijn deelname aan de Wereldbekerwedstrijd op Olympia moeten cancelen. Quantico had koliek en we willen niets overhaasten met oog op de lange reis naar Londen”, zegt de ruiter. “We hebben de gezondheid en het welzijn van de paarden altijd voorop staan. Ik vind het heel jammer dat ik mijn droom om op dit concours te rijden niet kan laten uitkomen, maar ben blij dat het nu goed gaat Quantico.”

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook