Ga naar hoofdinhoud

Kira Wulferding wint halve finale Nürnberger Burg-Pokal

Cat.nr 70 Dieu de L'Amour (De Niro x San Amour) - Foto: Equitaris.de/Grömping

In Frankfurt won Kira Wulferding vanochtend met de pas zevenjarige Brianna de voorronde van de finale voor de Nürnberger Burg-Pokal van het Internationales Festhallen Reitturnier. Dorothee Schneider en First Romance eindigde op de tweede plaats met twaalf punten minder.

 

Twaalf paren gingen in de proef van start. Winnaar Wulferdingen behaalde met haar tweede paard, de 9-jarige Bohemian Rhapsody, een zevende plaats. Een derde plek was er voor Friederike Hahn met Die Furstin.

Desperados en zonen

Isabell Werth viel net buiten de top drie met Descolari, die slechts een paar weken geleden van eigenaar wisselde. Zijn vader Desperados stond samen met Kristina Broring-Sprehe maandenlang op één op de wereldranglijst. De zeventienjarige dressuurhengst zal in Frankfurt na een langere pauze weer in de ring verschijnen. Een andere zoon, Destiny OLD, zal door Bröring-Spreche in de finale van de Louisdor-Prijs uitgebracht worden.

Gewaagd deelnemersveld

Het deelnemersveld lag qua puntenafstand dicht bijeen. Ingrid Klimke en Bluetooth hadden op plek vijf slechts zeven punten minder dan Isabell Werth. En Klimke bleef met anderhalf punt Hubertus Schmidt met zijn Bonamour voor. Susan Pape eindigde op de achtste – en laatst beschikbare plek voor de finale met haar KWPN-hengst Harmony’s Eclectisch. Vier combinaties vielen buiten de boot, zij plaatsten zich niet voor de eindstrijd op zaterdagmorgen.

Voor uitslagen klik hier

Bron: Horses.nl

 

 

 

Eén reactie op “Kira Wulferding wint halve finale Nürnberger Burg-Pokal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook