Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Brouwer naar bijna 73%, Oranje debutantenteam voorlopig tweede in Nations Cup

Kirsten Brouwer met Foundation. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de Nations Cup Grand Prix vandaag in Falsterbo waren Patrik Kittel en Daniel Bachmann met hun Zack-zonen Blue Hors Zepter en Zippo M.I. met scores boven de 75% niet te kloppen. Kirsten Brouwer zette met de KWPN-hengst Foundation (v. United) het beste Nederlandse resultaat neer. Het duo scoorde een nieuw PR van 72,978% en werd daarmee vierde.

Patrik Kittel reed Blue Hors Zepter naar de winnende score van 75,261%. Met 75,043% volgde Daniel Bachmann met Zippo M.I. als tweede. Op drie Anna Kasprzak die Addict de Massa (v. San Amour) naar 73,696% reed. Daarachter dus Kirsten Brouwer die na Hagen en Exloo vandaag haar derde internationale Grand Prix reed met daarbij een stijgende lijn in de scores.

PR’s Van Kemenade en Bastings

Mirelle van Kemenade-Witlox heeft sinds afgelopen voorjaar, na een afwezigheid van vijf jaar, de smaak van internationaal rijden weer te pakken. Met Siebenstein (v. Sir Donnerhall) werd ze zesde met een nieuw PR van 71,696%. Ook Remy Basting scoorde boven de 70%. Zijn proef met Ambassador (v. Rhodium) werd beloond met 70,565% en de achtste plaats. Deze score betekent eveneens een nieuw internationaal persoonlijk record.

Buitenlands debuut Ribbels

Van de Nederlandse teamleden heeft Judith Ribbels de minste internationale ervaring. Zij reed met Fun Fun EB (v. Sorento) vorige maand in Geesteren haar eerste internationale Grand Prix. Bij hun debuut in het buitenland scoorden ze vandaag 68,631% en werden daarmee elfde.

TeamNL voorlopig tweede

Na de Grand Prix staan de combinaties van TeamNL, die alle vier debuteren in een Nations Cup, op de tweede plaats. Denemarken gaat aan de leiding en Zweden staat derde. Morgen gaat de Nations Cup verder met de Spécial en kür.

Uitslag Grand Prix

Tussenstand Nations Cup

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.