Ga naar hoofdinhoud

KNHS-Talententeam gepresenteerd in Den Bosch

Update
KNHS-Talententeam 2019 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Nieuwe en vertrouwde gezichten presenteerden zich zaterdagmiddag op Indoor Brabant als het KNHS Talententeam 2019 van de paardensportbond. Elf ruiters, waaronder vijf nieuwe talenten, krijgen dit jaar van KNHS de ondersteuning om zich optimaal voor te bereiden op een succesvolle carrière met als doelstelling het Olympisch en Paralympisch kader voor de senioren. Het KNHS Talententeam bestaat uit vier dressuurruiters, drie eventingamazones, drie springruiters en een para-dressuuramazone.

De elf leden van het KNHS Talententeam zijn door de bondscoaches gezamenlijk geselecteerd uit een grote groep talenten die voortkomen uit het succesvolle Talentenplan van de KNHS. De leden van het KNHS Talententeam zijn allen niet ouder dan 25 jaar en actief in een van de olympische of de paralympische disciplines.

Dressuur

Vanuit de discipline dressuur zijn twee amazones geselecteerd die ook vorig jaar in het team zaten: Denise Nekeman en Jeanine Nieuwenhuis. Amazones Thalia Rockx en Jasmien de Koeyer zijn nieuw in het Talententeam.

Naam: Jeanine Nieuwenhuis
Geboortedatum: 06-05-1995
Toppaard: TC Athene
Teamlid sinds 2017
Jeanine Nieuwenhuis is al jaren een vaste waarde voor een van de jeugdteams. In 2018 én 2019 werd Jeanine met TC Athene KNHS Indoorkampioen U-25. Vorig jaar werd ze ook Nederlands kampioen in deze klasse en behaalde ze op het EK teamzilver.

Naam: Denise Nekeman
Geboortedatum: 13-01-1994
Toppaard: Boston
Teamlid sinds 2017
In 2018 debuteerde Denise Nekeman bij de senioren. Tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen won zij met Boston STH brons in de Zware Tour. Op het EK 2018 U-25 behaalde Denise zilver met het team. Op Indoor Brabant – The Dutch Masters 2019 maakt de combinatie hun wereldbekerdebuut.

Naam: Thalia Rockx
Geboortedatum: 06-12-2000
Toppaard: Verdi de la Fazenda
Teamlid sinds: 2019
Thalia Rockx was als vijftienjarige de allerjongste Grand Prix-amazone van Nederland. In 2018 werd Thalia met Verdi de la Fazenda Nederlands kampioen bij de Young Riders. Ook won ze zilver bij de Junioren met Gerda Nova de la Fazenda. Op het EK Junioren won Thalia vorig jaar met Golden Dancer de la Fazenda teamgoud.

Naam: Jasmien de Koeyer
Geboortedatum: 05-10-1996
Toppaard: Esperanza
Teamlid sinds: 2019
Jasmien de Koeyer won in 2019 met Esperanza zilver tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen in de klasse U25 en de combinatie won de U25 kür op muziek tijdens Jumping Amsterdam 2019.

Springen

In de discipline springen zijn Sanne Thijssen en Kevin Jochems wederom van de partij. Nieuw in het Talententeam is Lars Kersten.

Naam: Sanne Thijssen
Geboortedatum: 09-11-1998
Toppaard: Con Quidam
Teamlid sinds: 2016
Sanne Thijssen was in 2016 Talent van het Jaar en won vorig jaar onder andere met Bacardi de Grote Prijs van Bonheiden. Met Expert viel ze tijdens het NK Young riders met een vierde plaats net buiten het podium.

Naam: Kevin Jochems
Geboortedatum: 29-07-1995
Toppaard: Captain Cooper
Teamlid sinds: 2014
2018 was een ongekend succesvol jaar voor Kevin en werd uitgroepen tot KNHS Talent van het Jaar. Hij won maar liefst vijf Grote Prijzen, met als hoogtepunten de prestigieuze 5* Grote Prijzen van Dublin en Hickstead met zijn toppaard Captain Cooper.

Naam: Lars Kersten
Geboortedatum: 17-02-2000
Toppaard: Dobbey
Teamlid sinds: 2019
Lars Kersten won in 2018 met Dobbey zilver op het NK Young Riders. Ook won Lars vorig jaar met het Young Rider- en Juniorenteam de FEI Nations Cup in Wierden en Hagen. In februari 2019 won Lars met zijn toppaard Dobbey de CSI 3* GP in Kronenberg.

Eventing

Janneke Boonzaaijer en Sanne de Jong waren ook in 2018 lid van het Talententeam. Nieuw in het Talententeam is Nina de Haas.

Naam: Janneke Boonzaaijer
Geboortedatum: 09-06-1996
Toppaarden: Campbelle WS en Champ De Tailleur
Teamlid sinds 2017
Vorig jaar won Janneke Boonzaaijer met Campbell WS teamzilver op het EK Young Riders in Millstreet. Met hetzelfde paard werd Janneke in 2018 derde op het CIC3* in Strzegom en Renswoude. Met Champ De Tailleur won ze vorig jaar het CCI2* in Barroca ‘d Alva.

Naam: Sanne de Jong
Geboortedatum: 17-12-1994
Toppaard: Enjoy
Teamlid sinds: 2018
In 2018 was Sanne met Enjoy lid van het team dat tweede werd in de sterk bezette FEI Nations Cup in Haras du Pin en won ze zilver op het NK Eventing (senioren) in Boekelo. Vorig jaar won ze met Hatary MBF ook zilver op het NK voor jonge eventingpaarden in Ermelo.

Naam: Nina de Haas
Geboortedatum: 12-04-1999
Toppaard: Cocu
Teamlid sinds: 2019
Nina werd in 2018 met Cocu vierde op het NK Young Riders in Renswoude en met hetzelfde paard werd ze kampioen in het KNHS-kampioenschap CIC2* in Varsseveld.

Para-dressuur

Naam: Maud de Reu
Geboortedatum: 07-01-1999
Toppaard: Webron
Teamlid sinds: 2019
Maud won begin 2019 beide para-rubrieken in Zuidwolde in Grade II/III. In de kür van de KNHS-Witte van Moort Para Trophy tijdens Jumping Amsterdam werd ze derde.

Over het KNHS Talententeam

Voor de KNHS Talententeamleden betekent opname in het team een erkenning en waardering van hun talent, sportieve prestaties en motivatie. De KNHS-bondscoaches spreken hiermee een groot vertrouwen uit in hun toekomst en erkennen hen als de grootste talenten van de Nederlandse paardensport.
De teamleden krijgen een budget waarmee extra trainingen en begeleiding voor hun topsportcarrière bekostigd kan worden. De teamleden mogen niet ouder zijn dan 25 jaar en zij moeten op termijn in staat zijn aansluiting te vinden bij het Olympisch/Paralympisch seniorenkader. Opname in het KNHS Talententeam is de hoogste erkenning die je binnen het KNHS Talentenplan kan krijgen. Daarnaast behoren ook alle jeugdkaderleden, 100 nationale Beloften (gescout op de nationale KNHS Talentendag) en 40 perspectieven tot het KNHS Talentenplan. Deze groepen worden vanuit het KNHS Talentenplan door de topcoaches en -trainers van het KNHS Trainersplatform begeleid.

Over het KNHS Talentenplan

Het KNHS Talentenplan is het talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma van de KNHS waarbinnen talentvolle paardensporters ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter. Ieder jaar worden circa 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS-bondscoaches, trainers uit het KNHS Trainersplatform en andere experts. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is een van de belangrijkste principes. Bij de olympische en paralympische disciplines dressuur, para-dressuur, springen en eventing kent het Talentenplan drie niveaus: internationaal talent, nationaal talent en nationale belofte. Instromen in het KNHS Talentenplan is op alle niveaus mogelijk. Naast de Olympische en Paralympische disciplines is binnen het Talentenplan ook aandacht voor de disciplines endurance, mennen en voltige. De leden van het KNHS Talententeam zijn de meest succesvolle ruiters en amazones in hun discipline en leeftijdscategorie en daarmee de ambassadeurs van het KNHS Talentenplan.

Bron: Persbericht

Eén reactie op “KNHS-Talententeam gepresenteerd in Den Bosch

  • Sjoukje

    Jammer dat 9 van de 10 zich al hebben bewezen in de sport. En al genoeg sponsors hebben die hun ondersteunen. Als de KNHS het geld van zijn leden nu eens aan echte talenten, die geen sponsoren ed. hebben besteedde. Zou veel eerlijker zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.