Ga naar hoofdinhoud

Kürwinst voor Carrascosa, Heijkoop opnieuw beste Nederlander

Badari, hier nog onder Danielle Heijkoop . Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
In de Grand Prix van CDI Al Shaqab in Doha liepen Borja Carrascosa en Ein Traum (v. Estobar NRW) gisteren nog een paar fouten op en eindigden toen als vierde. Vandaag reed het duo een geslaagde kür die beloond werd met een nieuw persoonlijk record van 75,375% en daarmee de overwinning. Net als in de Grand Prix zette Daniëlle Heijkoop met Badari (v. Gribaldi) het beste Nederlandse resultaat neer.

Borja Carrascosa brengt de tienjarige – en daarmee het jongste Grand Prix-paard in Doha- Ein Traum nu een jaar uit in de internationale Grand Prix en de scores zitten de laatste tijd flink in de lift. De Grand Prix-score van 70,370% bleef door een paar fouten net onder het persoonlijk record van 70,587% dat ze eind vorig jaar in Frankfurt behaalden, maar de kürscore 75,375% betekent wel een nieuw record voor de in Duitsland gevestigde Spaanse ruiter.

Matute nipt tweede

Juan Matute Guimon volgde op kleine achterstand. Hij reed Don Diego (v. Don Frederico) naar 75,250% en verwees daarmee Morgan Barbançon Mestre naar de derde plek. Haar score met Sir Donnerhall II OLD (v. Sandro Hit) kwam uit op 74,875%. Minna Telde en Isac (v. Hip Hop) – de winnaars van gisteren – werden nu vierde met 74,100%.

Heijkoop beste Nederlander

Daniëlle Heijkoop en Badari werden gisteren tweede in de Grand Prix met de B-kaderscore van 70,804%. In de kür zette het duo 73,775% neer. Dat betekende de zesde plek en opnieuw het beste Nederlandse resultaat. Patrick van der Meer en Zippo (v. Rousseau) klommen van een tiende plek in de Grand Prix op naar de achtste plek in de kür met 72,325%. De score werd gedrukt door een aantal dure fouten in het galopgedeelte.

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.