Ga naar hoofdinhoud

Lara van Nek opent CDI Lier met nieuw record

Lara van Nek met Fariska. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Lara van Nek is vandaag goed begonnen aan CDI Lier. In de eerste rubriek van de dag, de Preliminary-proef voor children (L/M-niveau), reed ze Fariska (v. Vivaldi) naar 76,061%. Die fraaie score was niet alleen ruimschoots genoeg voor de overwinning maar ook voor een nieuw persoonlijk record.

Bij de Belgische hoofdjury Freddy Leyman liep de score zelfs op richting de 80 procent. Hij waardeerde de proef met 79,318% en gaf negens voor de draf, de laatste AC-lijn en de houding en zit en het effect van de hulpen. Met de gemiddelde score van 76,061% verbeterde Van Nek haar oude record van 75,615% in de Preliminary-proef. Die score zette ze vorig jaar neer op het EK in Fontainebleau.

Debutanten volgen

De Duitse Lisa Steisslinger stuurde Caddylack (v. Casall) bij zijn eerste internationale optreden naar de tweede score van 73,864%. De voor eigen publiek rijdende Alexander Goovaerts maakte zijn internationale debuut en reed Habiba vh Bloemenhof (v. Whahid) naar 70,000%.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook