Ga naar hoofdinhoud

Luiten, Donkers en Pleijte zetten dag vol Nederlandse overwinningen voort

Marten Luiten met Fynona. Foto: www.madebyjessy.com

Inmiddels zijn zeven van de acht rubrieken verreden en kent de zaterdag van CDI Zeeland louter Nederlandse overwinningen. In de Junioren-rubriek was de zege voor de Groningse Marten Luiten. Net als gisteren was Esmee Donkers de beste Young Rider. In de U25 kür op muziek voerde Jeanine Pleijte-Nieuwenhuis het klassement aan.

Marten Luiten boekte geen unanieme zege en voelde de hete adem van Micky Schelstraete en Elisabeth von Wulffen in zijn nek. Met een eindtotaal van 72,892% trok Luiten aan het langste eind met de Ampère-dochter Fynona. Luiten reed een heel constante proef wat nagenoeg louter zevens tot achten opleverden.

Micky Schelstraete, die eerder vandaag al de pony-rubriek won, volgde vlak achter Luiten met 72,745%. Ook de proef van Schelstraete kende weinig minpunten op een iets mindere keertwending na. Schelstraete vormt nog maar een kort een combinatie met de pas achtjarige Grand Charmeur. De 14-jarige amazone werd op de voet gevolgd door de Duitse Elisabeth von Wulffen met Dancing World.

Opnieuw Donkers

Net als gisteren was Esmee Donkers de beste bij de Young Riders. Ook bij haar volgde de concurrentie op de voet. Met Chaina behaalde ze met een niet geheel foutloze proef 70,588%. De Deense Celine Rorbaek Silfen volgde op de tweede plaats met Romio Hoejris. Daphne van Peperstraten maakte de top drie compleet met Greenpoints Cupido. Ook voor Van Peperstraten was er ook geen foutloos optreden met een fout in de wisselserie. Zij behaalde 70,343%.

Diana van de Bovenkamp deelde de vierde plaats met de Deense Malene Aborg.

Nek-aan-nekrace

Net als bij de Junioren en de Young Riders was er ook bij de U25 een nek-aan-nekrace om de winst. Jeanine Pleijte-Nieuwenhuis was met TC Athene de beste in deze rubriek met een eindtotaal van 74,725%. Met slecht 0,1% minder volgde Jasmien de Koeyer op de tweede plaats met Esperanza. Deze uitslag is een mooi succes voor Tim Coomans, die beide dames traint.

De top drie werd compleet gemaakt door Emma Jonsson met Donizetti 39.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook