Ga naar hoofdinhoud

Marten Luiten naar dik PR in landenproef junioren

Marten Luiten met Fynona Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met een score van 75,051% is Marten Luiten zeer goed van start gegaan op CDI Exloo. Met dat percentage was hij in het zadel van Fynona (Ampère x Gribaldi) de overtuigende winnaar van de landenproef junioren, die een compleet rood-wit-blauw gekleurde top vier kende. Micky Schelstraete stuurde Grand Charmeur (Apache x Cocktail) met 73,384% naar de tweede plaats.

Marten Luiten startte Fynona zes keer eerder internationaal en won daarbij negen van de achttien proeven die hij reed. Onlangs op het Future Stars-concours in Hagen verbeterde de ruiter zijn persoonlijk record naar 73,081%, maar deed daar in Exloo nog een schepje bovenop. Ook Schelstraete verbeterde haar internationale PR, die eerst op 71,616% stond.

Boogaard op drie

De top drie in Exloo werd compleet gemaakt door Annemijn Boogaard en Fullspeed TC (Ziësto x Contango). Voor Boogaard was het de eerste keer dat ze op een internationale wedstrijd de 70%-grens doorbrak. Met gemiddeld 71,919% bleef ze net voor op Sanne van der Pols en Excellentie (Don Schufro x Riverman). Om het Nederlandse feestje compleet te maken scherpte ook Van der Pols haar PR flink aan.

Oranje podium Children

De inleidende proef voor Children kende een geheel oranje gekleurd podium. Senna Evers won met Happy Feet (Tuschinski x Animo) de proef met 73,910% en verwees Anniek van Dulst met Isala’s Arielle (Kosmo van Orchid’s x Krimh ox) daarmee naar de tweede plaats. Lara van Nek reed Fariska (Vivaldi x Nourejev) met 72,180% naar plaats drie.

Uitslag junioren.
Uitslag Children.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook