Ga naar hoofdinhoud

Meulendijks en Van Silfhout bemachtigen top drie klassering

United-zoon Avanti met Anne MeulendijksFoto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

Een mooi succes voor Anne Meulendijks en Diederik van Sifhout. Zij bemachtigden een tweede en derde plaats in de Grand Prix op CDI Lier. De overwinning ging met bijna 73% naar Nicolas Wagner in het zadel van Quater Back Junior

De pas tienjarige Quaterback-zoon liep onder de Luxemburgse ruiter Wagner naar de overwinning, maar zeker geen unanieme zege. Zo werd Anne Meulendijks bij de jury bij E op kop geplaatst. Met MDH Avanti N.O.P. behaalde de amazone slechts 0,2% minder dan Wagner. Meulendijks kreeg mooie zevens op bijna alle onderdelen, maar de combinatie behaalde onder andere achten op onder andere de series om de twee sprongen.

Kleine afstand

Met 1,2% minder dan Meulendijks eindigde Diederik van Silfhout op een Expression N.O.P.. De score van Van Silfhout varieerde bij de vijf juryleden tussen de 73,370% en de 69,239%. De score werd iets gedrukt door het halthouden en groeten waarbij een paar vijven op het protocol genoteerd.

Groot verschil

Fanny Verliefden werd bij twee juryleden op kop geplaatst met haar Indoctro v/d Steenblok. Echter kende de jury M slechts een vijftiende plaats toe. Hierdoor werd het verschil tussen de hoogste en de laagste score bijna 8%. Gemiddeld kwam Verliefden uit op een vierde plaats met 70,935%.

Boven de 70%

Samen met Meulendijks en Van Silfhout scoorde ook Denise Nekeman een score die boven de 70% uit kwam. In het zadel van haar Boston STH kwam ze uit op een eindtotaal van 70,565%. Ook Nekeman kreeg te kampen met een juryverschil. Ze werd één keer op een vierde plaats, twee op de vijfde plaats en een zesde plaats gezet, maar een twaalfde plaats liet de klassering dalen naar een uiteindelijke zesde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook