Ga naar hoofdinhoud

Meulendijks voegt zich bij wereldtop; Von Bredow boven Werth

Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een mooie revanche voor Anne Meulendijks in Genève. In de Wereldbekerwedstrijd van Lyon een maand geleden had de pas 25-jarige amazone wat pech, maar in Genève bewees de amazone opnieuw dat ze bij de wereldtop thuis hoort. 

Met de imponerende MDH Avanti N.O.P. reed Meulendijks een nagenoeg foutloze proef. In het drafgedeelte schommelde de combinatie tussen de 70% en 71%. Het sterke galopgedeelte bracht de score naar ruim 71%. De score werd wat gedrukt door de tweede pirouette op de middellijn waar Avanti bij het uitgaan van de piroutte wat stil viel. Vier van de vijf juryleden waren het volkomen met elkaar eens met een vierde plaats en een score tussen de 70,870% en 71,413%. Het jurylid bij E, Katarina Wüst was iets minder gecharmeerd van het duo en plaatste Meulendijks op een achtste plaats van de dertien combinaties met een score van 69,239%. Gemiddeld werd de score 70,804%, goed voor de vierde prijs.

Kür op muziek

Morgenavond verschijnt Meulendijks aan de start in de kür op muziek. Dit zal de eerste keer zijn dat Meulendijks een kür op Grand Prix senioren-niveau gaat rijden. Ondanks dat de amazone inmiddels een jaar mee rijdt met de senioren gebruikte ze nog de kür van haar tijd als U25-amazone. Haar nieuwe kür op muziek, die gemaakt is door Joost Peters, heeft een verhoogde moeilijkheidsgraad, dit om de artistieke score te verhogen en daarmee automatisch ook de technische score.

“Erg blij met Avanti vandaag, een vierde plaats in Genève. We hadden wat foutjes, maar ik was erg blij met het gevoel dat Avanti mij gaf vandaag. Morgen gaan we onze nieuwe kür op muziek rijden, ik heb er erg veel zin in!”, schrijft Anne Meulendijks op haar Instagram.

 Zege voor Von Bredow

Jessica von Bredow-Werndl won in Genève overtuigend de rubriek met elfjarige Easy Game-dochter  TSF Dalera BB. De Duitse amazone boekte bijna een unanieme zege. Enkel de hoofdjury Hans-Christian Matthiesen verkoos Isabell Werth boven Von Bredow. Met een score van 79,217% bleef Jessica von Bredow-Werndl ruim 1,5% voor op haar landgenote Isabell Werth. Werth verscheen in Genève aan de start met Emilio en behaalde 77,607%.

De derde prijs kwam in handen van Victoria Max-Theurer met de inmiddels zestienjarige Blind Date 25 (v. Breitling W). Het duo kreeg 71,391% toegekend van het vijfkoppige jurykorps.

Klik hier voor de uitslag en de filmpjes van de proeven.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook