Ga naar hoofdinhoud

Micky Schelstraete grijpt zege in landenproef pony’s

Micky Schelstraete met Elin's Noncisdador - Foto: Melanie Brevink

In de landenproef voor pony's zetten de Nederlandse amazones overtuigende prestaties neer. Micky Schelstraete won met Elin's Noncisdador de groep die aan start kwam in arena 1. In de andere groep won Floor van der Kuijl met Champ of Daily de landenproef en mocht voor haar proef met Castenrayseweg's Dreamboy ook nog eens de vijfde prijs in ontvangst nemen.

Met een technisch sterk gereden proef behaalde Floor van der Kuijl een score van 71,095%. Evi van Rooij reed met King Stayershof’s Jango exact hetzelfde percentage bij elkaar. Het Nederlandse succes in deze groep werd compleet gemaakt voor Morgan Walraven. Door haar pony Devill’s Kiss Naoni naar 70,619% te rijden kende de rubriek een geheel Nederlands gekleurde top drie.

Top drie voor Jochems

Micky Schelstraete, die 72,810% bij elkaar reed, kreeg in de eerste groep vooral concurrente van Deense amazones, die plaatsen twee, vier en vijf opeisten met scores tussen de 72,000% en 70,571%. Isabelle Jochems zorgde voor een Nederlands tintje in de top drie. Zij stuurde Waddenhoek’s Merlin naar 71,143%.

Uitslag groep één.
Uitslag groep twee.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook