Ga naar hoofdinhoud

Morgan Barbançon wint CDI-W Kür en CDI3* Spécial in Budapest

Morgan Barbançon met Sir Donnerhall II Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Morgan Barbançon stuurde Sir Donnerhall II OLD (Sandro Hit x Donnerhall) afgelopen weekend naar de overwinning in de wereldbeker Kür op muziek in Budapest met 76,385%. Op zaterdag stuurde ze de Oldenburgs gefokte hengst al naar de zege in de verkorte Grand Prix (73,368%), waarin slechts drie combinaties aan de start verschenen. De Franse amazone won met Deodoro (Damon Hill x Lauries Crusador xx) de CDI3* Grand Prix en Spécial in Budapest.

Barbançon kwam in de Kür tot een score van 76,385%. Haar enige concurrent Ferdinand Csaki kwam met Stevie Wonder M (Stedinger x White Star) uit op 70,730%. Voor de Hannoveraans gefokte premiehengst betekende dit wel een persoonlijk record in de Kür. Hij liep slechts één keer eerder een Kür, op CDI4* Wiener-Neustadt in 2019 was er toen een score van 69,935%.

Spécial ook voor Barbançon

In de CDI3* Spécial gingen vier deelnemers van start, waarvan er één werd uitgesloten. Van de andere drie was Barbançon wederom de beste. Ze stuurde Deodoro naar 72,00% en werd door alle vijf de juryleden unaniem aan kop geplaatst. De tweede plaats viel ten deel aan Hannah Richter. De Oostenrijkse amazone stuurde Faboulo (Florencio x Feiner Stern) naar 67,830%. Voor Nikolett Szali en Willy the Hit (Wolkenstein II x Brentano II) was er een score van 66,574%.

CDI3* Grand Prix: twee keer Barbançon

Barbançon nam in de CDI3* Grand Prix zowel plaats 1 als 2 in beslag. Ze won de proef met Deodoro (70,826%) en werd tweede met Bolero (v. Johnson TN) met 68,304%. Deze door H. van Hattem uit Oldebroek gefokte Bolero startte Barbançon vervolgens niet in de Spécial.

Uitslagen

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook