Ga naar hoofdinhoud

Morgan Walraven en Maddy Dijkshoorn leveren topprestatie op eerste dag landenwedstrijd

Imke Schellekens-Bartels. Foto: Equitaris

Het Europees kampioenschap voor pony's in het Poolse Strzegom is vandaag begonnen met de landenwedstrijd dressuur, die over twee dagen wordt verreden. Op deze eerste dag kwamen voor Nederland Morgan Walraven met Devill’s Kiss Naoni (v. Don Cremello du Bois) en Maddy Dijkshoorn met Boogie de L’aube (v. Don't Worry) aan de start. Beide EK-debutanten leverden een topprestatie waardoor het team van bondscoach Imke Schellekens-Bartels op de voorlopige zilveren plek staat.

Morgan Walraven reed Devill’s Kiss Naoni in de landenproef naar een nieuw persoonlijk record van 74,429%. Daarmee staat het duo op een voorlopige tweede plaats. Ook Maddy Dijkshoorn noteerde met Boogie de L’aube een nieuw persoonlijk record. Hun proef werd beloond met 73,343% en daarmee staan ze voorlopig derde.

Bridget Lock en Esmee Boers

Morgenochtend om 10.00 uur gaat de landenwedstrijd verder. Dan komen voor Nederland Bridget Lock met Don Davino Horsepoint (v. Don Carino du Bois) en Esmee Boers met Beauty W (v. Orchard Boginov) aan de start.

Duitsland aan de leiding

In het voorlopige landenklassement gaat Duitland met 148,343 aan de leiding. Nederland staat op de zilveren positie met 147,772. Dat is ruimschoots voor Denemarken, dat met 144,229 op de derde plaats staat.

Uitslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.