Ga naar hoofdinhoud

Move over Zack, hier is Don Olymbrio: 84,195% in kür

Daniel Bachmann-Andersen hier met Blue Hors Don Olymbrio Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zonder af te willen doen aan de kwaliteiten van Blue Hors Zack (v. Rousseau), is de tijd nu misschien toch gekomen dat de voormalige KWPN-kampioenshengst plaats gaat maken voor zijn stalgenoot Blue Hors Don Olymbrio (Jazz x Ferro). Met Daniel Bachmann Andersen liep de door Jan Lamers gefokte hengst vandaag in Den Bosch naar 84,195% in de kür. Hoger dan Zack internationaal ooit scoorde. Beste Nederlander was Hans Peter Minderhoud met Zanardi op plaats 3. 

Blue Hors Don Olymbrio, nu elf jaar, heeft de laatste tijd een ongelooflijke ontwikkeling doorgemaakt op  het hoogste niveau. Achtereenvolgens in Amsterdam (eind januari), Herning (vorige week) en nu in Den Bosch lijkt er steeds een schepje bovenop te gaan. De kür op Indoor Braban was gevuld met hoogtepunten, maar zelfs ook nog met wat ruimte naar boven door wat kleine oneffenheden. Don Olymbrio en Bachmann-Andersen waren een klasse apart in de driester Grand Prix op Indoor Brabant.

Werth op 2

Isabell Werth kreeg met de inmiddels 18-jarige Don Johnson FRH (v. Don Frederico) 80,695% voor de kür. De bruine ruin is beperkt begaafd als het op Grand Prix-werk aankomt, maar toch krijgt Werth het voor elkaar om hem foutloos door de proef te sturen.

PR voor Zanardi

Zanardi (v. Rubels) had zoals altijd ogen op steeltjes, maar het lukte Hans Peter Minderhoud om de schimmel goed bij de les te houden. De publiekslieveling van Den Bosch scoorde net onder de 80%, de 79,95% was wel een persoonlijk record voor de combinatie in de kür.

Nederlanders op plaatsen 4 tot en met 8

Nederlandse ruiters waren goed vertegenwoordigd in deze driester en vulden ook de plaatsen 4 tot en met 8. Voice (v. De Niro) liep met Edward Gal een proef alsof hij er vorige week nog één gelopen had. De inmiddels zeventienjarige hengst scoorde 79,605%, goed voor de vierde plaats. Desperado (v. Vivaldi) pakte met Emmelie Scholtens de vijfde plaats (77,445%) en Zephyr (v. Jazz) kwam met Adelinde Cornelissen uit op 76,385%. Marlies van Baalen, gisteren nog voorlaatste, deed het vandaag wat beter met Ben Johnson (v. Johnson) en mocht de zevende prijs ophalen (74,875%), daarachter Desperado’s volle broer Chinook (v. Vivaldi) met Patrick van der Meer (73,775%).

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

 

Eén reactie op “Move over Zack, hier is Don Olymbrio: 84,195% in kür

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!