Ga naar hoofdinhoud

Nederlands Kampioene Anique Frans wint individuele proef junioren CDI Geesteren

Anique Frans en Jack Sparrow Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

CDI Geesteren vormt het toneel van de laatste observatiewedstrijd richting de Europese Kampioenschappen voor children, junioren, young riders en U25-ruiters. De proef die voor de observatie het belangrijkst is (de landenproef) werd gisteren gewonnen door Isa Hollands. Die moest vandaag genoegen nemen met de tweede plaats, de individuele proef in Geesteren werd gewonnen door Nederlands Kampioene Anique Frans met Jack Sparrow (v. Everdale).

De afgelopen tien jaar kwam het Nederlandse juniorenteam elk jaar met een teammedaille thuis van het Europees Kampioenschap voor dressuurjeugd. Dit jaar lijkt het iets moeilijker om een topteam samen te stellen voor Monique Peutz. Op de drie observatiewedstrijden waren er weinig echte uitschieters, de top cirkelde steeds zo rond de 70% in de landenproef waarbij er slechts één combinatie constant boven de 70% scoorde in de landenproef: Yasmin Westerink met Dibert L. Die combinatie werd vandaag in de individuele proef 4e met 69,608%.

Anique Frans, Isa Hollands en Anniek van Dulst

De regerend Nederlands Kampioene Anique Frans werd in de landenproef derde in Geesteren en won vandaag de individuele proef. Frans heeft een snelle opmars gemaakt naar de Nederlandse juniorentop. Ze scoorde vandaag 70,98% en bleef daarmee nipt voor op Isa Hollands.

Isa Hollands won in Geesteren met Hupadoeska PB (v. Dancer) met een score van 71,061% (een PR) de landenproef, vandaag was er 70,539% in de individuele proef. Derde met 70,343% werd Anniek van Dulst met Kandanz (v. Charmeur).

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.