Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse jeugd alweer bovenaan in Le Mans

Isabella Karajkovic wint Children-rubriek met Wert's Snowflake

Dit weekend waren de Nederlandse dressuurcombinaties erg succesvol in Le Mans. Vandaag wist de Nederlandse jeugd nog meer goede prestaties neer te zetten. Nina Woerts pakte alweer de tweede plaats bij de junioren. Daarnaast behaalden Yasmin Westerink en Maddy Dijkshoorn een plaats in de top 3 bij de pony's en won Isabella Karajkovic de Children-rubriek.

Vanochtend bemachtigde Nina Woerts de tweede plaats in de kür op muziek bij de junioren. Woerts verscheen in de ring met de 9-jarige KWPN’er Haristo (v. Charmeur). De combinatie reed naar een score van 69.500%. De Duitse dressuuramazone Lana-Pinou Baum-Gürtel won de rubriek met de Hannoveraner Zinq Founder FH (v. Foundation). Het paar scoorde bijna 10% meer, namelijk 78.125%. De Franse amazone Maud Hebras maakte het podium compleet met de zwarte merrie Senorita Rosa (v. Sandro Hit). Het duo kreeg 68.084%.

Westerink & Dijkshoorn wisselen van plaats bij Pony’s

Vrijdag behaalde Yasmin Westerink de derde plaats bij de Pony’s met de 13-jarige Cognac IX (v. FS Chambertin). Maddy Dijkshoorn ontving toen de tweede plaats met de 14-jarige Boogie de L’Aube (v. FS Don’t Worry). Vandaag, bij de kür op muziek, werden de rollen omgewisseld. Westerink greep de tweede plaats met Cognax IX (72.542%) en Dijkshoorn maakte de top 3 compleet met Boogie de L’Aube (71.500%). Net zoals vrijdag won de Britse amazone Mette Dahl met de 10-jarige KWPN’er George Clooney B.S (v. Caesar 171). De combinatie scoorde 73.750%.

Isabella Karajkovic naar 75% in Children-rubriek

Isabella Karajkovic won de kleine Children-rubriek met de cremello merrie Wert’s Snowflake (v. Casino Royale K WE). Het paar kreeg een score van 75%. De tweede plaats ging naar de Franse amazone Laure Peretti met de Rubin Royal-nakomeling Remake de Pic.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.