Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse jeugd sluit CDI Kronenberg succesvol af

Micky Schelstraete met Knight Rider. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het complete podium bij de kür op muziek young riders kleurde rood-wit-blauw. Micky Schelstraete stond op de hoogste trede en won de kür, gevolgd door Marten Luiten en Jo-Anne Koch. Ook in de andere rubrieken waren de Nederlandse ruiters succesvol. Zo reed Marten Luiten naar een tweede plaats in de U25 kür en waren er verschillende klasseringen bij de pony's, children en junioren.

De volledige top drie bij de young riders bestond uit Nederlandse combinaties. Micky Schelstraete reed Knight Rider (v. Uphill) naar de overwinning en scoorde 76.158%. Marten Luiten volgde op de tweede plaats en reed Killer (v. George Clooney) naar 75.083%. Jo-Anne Koch maakte het podium compleet en kreeg 75.025% voor haar kür op muziek met Darabel (v. Westpoint).

U25

Marten Luiten kende een uiterst succesvol weekend en reed ook in de U25 kür op muziek naar een tweede plaats. In het zadel van Fynona (v. Ampère) scoorde Luiten 74.160%. Ook de plaatsen twee tot en met zes werden beslagen door de Nederlanders. Julia Bouthoorn reed Choice Finch (v. Glock’s Voice) naar de derde plaats. Haar kür werd beoordeeld met 72.895%. Jessica Poelman reed Chocolate Cookie R.D.P. (v. Glock’s Johnson) naar de vierde plaats en Daphne van Peperstraten en Greenpoint’s Cupido (v. Glock’s Johnson) werden vijfde.

Junioren

Bij de junioren wist de enige niet-Nederlandse de kür te winnen. De Duitse Leonie Koch reed Nymphenburgs First Choice (v. Fidertanz) met 74.141% naar de overwinning. Esmee Boers zette met Kiki G (v. Vivaldi) het beste Nederlandse resultaat neer en werd tweede. Maddy Dijkshoorn maakte het podium compleet door Querello (v. Quaterback) naar 71.192% te rijden.

Children en pony’s

Het beste resultaat bij de children werd neergezet door Floortje Visser met Flash Dance (v. Karandasj). Zij kreeg voor haar kür op muziek 73.264% en werd daarmee derde. Bij de pony’s tekende Nina Van Rooij voor het beste Nederlandse resultaat en reed haar pony Le Formidable (v. Champion de Luxe) met 74.142% eveneens naar de derde plek.

Alle uitslagen

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.