Ga naar hoofdinhoud

Net geen top drie voor Kuintjes en Brittsion

Zoë Kuintjes met Primeval Brittsion Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na een twaalfde plek in de young riders teamtest op donderdag voor Zoë Kuintjes met de Sir Donnerhall-zoon Primeval Brittsion, kwam het duo vrijdag sterk terug in de individuele proef. Met net geen zeventig procent eindigde Kuintjes op de vierde plaats op het jeugdconcours in Aken.

Kristin Biermann stuurde de KWPN’er Zwetcher (v. Sir Sinclair) met 74,069% naar een unanieme overwinning. In de teamtest moest de Duitse haar landgenote Lia Welschofmet Linus K (v. Locksley II) voor laten gaan, maar in deze individuele proef was Biermann oppermachtig.

Top drie

Linda Erbe eindigde met DSP Fierro (v. Fürst Wettin) op de tweede plek met een score van 71,225%. Hoewel de totaalscore van de Duitse amazone voldoende was om Karoline Rohmann met Noosa Melody (v. Blue Hors Don Romantic) naar de derde plaats te verwijzen, waren de juryleden het niet helemaal eens. Monique Peutz, het jurylid bij H, plaatste de Deense amazone op de tweede plaats, maar met het totaal van 70,588% mocht Rohmann zich als derde opstellen.

‘Ruimte voor verbetering’

Kuintjes liet op facebook weten fijn gereden te hebben: “Vandaag iets meer verzameld kunnen rijden en een mooie vierde plaats gehaald in een mega sterk deelnemersveld. Zo fijn kunnen rijden met nog veel ruimte voor verbetering.”

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook