Ga naar hoofdinhoud

Vier uit vijf voor Oranje: winst voor Middelkoop, Westerink, Schelstraete en Rockx

Update
Thalia Rockx met Golden Dancer de la Fazenda. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de vijf jeugdrubrieken op CDI Kronenberg was er vanmiddag vier keer de winst voor Nederlandse combinaties. Daarbij waren er twee 'nieuwe' combinaties in de top. Estelle Middelkoop won met Guapo bij de children (77,482%) en Yasmin Westerink deed hetzelfde bij haar debuut met nieuwe troef Amphytrion RS2 bij de junioren (72,071%). In de Intermédiaire II (landenproef U25) was de winst voor Thalia Rockx met Golden Dancer de la Fazenda (72,01%) en bij de young riders won Micky Schelstraete met Donovan (70,686%).

Die 72,01% is geen record voor Rockx en Golden Dancer de la Fazenda (v. Bretton Woods), maar wel één van de betere scores voor het duo. Met de 72% won Rockx de Intermédiaire II met afstand. De tweede plaats (69,314%) ging naar Quinty Vossers met Hummer (v. Charmeur) en derde (69,216%) werd Kim Noordijk met D’Joep (v. Vivaldi).

Uitslag U25

Schelstraete aan kop bij de young riders

Micky Schelstraete won vanavond de landenproef bij de young riders met de 9-jarige Donovan (v. De Niro). De combinatie scoorde 70.686%, waarmee ze voor bleef Wynja Eriksdotter Rubin. De Zweedse amazone zorgde er als laatste starter voor dat het geen geheel Nederlands feestje werd. Ze behaalde met El Diablo (v. Zenon) een persoonlijk record van 70.539%. Robin Heiden maakte de top drie compleet met Gasmonkey (v. Tuschinksi).

Ook de vierde, vijfde, zesde en zevende plaats waren voor Nederland. Isabelle Bergsma werd vierde met Havita OMHG (v. Chippendale). Ava Krause bemachtigde de vijfde plaats met Geronimo (v. Tango). Lara van Nek werd met Fariska (v. Vivaldi) zesde en met Jamsession Taonga (v. Jazz) zevende.

Uitslag young riders landenproef

Geslaagd debuut voor Westerink en Amphytrion

Yasmin Westerink, die met Dibert L het afgelopen seizoen tot de beste Nederlandse juniorencombinaties behoorde maar verstek moest laten gaan op het EK, maakte onlangs bekend dat ze Amphytrion RS2 (v. Ampère) op stal heeft. De hengst die onder Marieke van der Putten internationaal Lichte Tour liep, maakte in Kronenberg zijn debuut met Westerink. En daarbij was er direct 72,071% in de landenproef.

Daarmee won het nieuwe duo voor een Duitse amazone die zowel de tweede als de derde plaats bezette. Alessa Marie Maass werd met Fürstin Tausendschön tweede (71,465%) en met Descolari derde (70,303%). Over de 70% (70,101%/5e plaats) ging ook Kebie Raijmakers met Kevita en Raijmakers werd ook nog 8ste met Lucky Luke (69,444%).

Uitslag junioren landenproef

Nieuwe ster bij de children: Estelle Middelkoop

Estelle Middelkoop rijdt sinds afgelopen voorjaar bij de children met de door haar moeder opgeleide Guapo (v. Charmeur). Kronenberg is de vierde wedstrijd voor de combinatie en in de inloopproef (Preliminary B) was er direct een vet persoonlijk record. Met 77,482% ging Middelkoop bekende childrencombinaties als Britt Kikkert van der Linde met Mid Knight Texel (76,25%) en Eliev Verstappen met Happy Feet (74,982%).

Uitslag inloopproef children

Sissi Gijsen zesde bij pony’s

Bij de pony’s bleef een Nederlandse top-5 klassering uit. Sissi Gijsen zette het beste resultaat neer met een zesde plaats (68,905%) met New Star. Maar ook bij de pony’s is er wel goed nieuws te melden dit weekend, lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.