Ga naar hoofdinhoud

Ook Charlotte Jorsts Zhaplin Langholt gekloond

Zhaplin Langholt (v. Zonik), hier met Andreas Helgstrand Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Charlotte Jorst heeft niet alleen haar internationale Grand Prix-paard Nintendo, maar ook zijn opvolger Zhaplin Langholt (Zack x Stedinger) laten klonen. De Amerikaanse dressuuramazone bevestigde tegenover het Deense Ridehesten dat er dit jaar twee klonen van de zwarte DWB-ruin ter wereld kwamen: Stairway To Heaven en Led Zeppelin IV.

Eerder dit jaar kondigde Charlotte Jorst aan dat de drie Nintendo-klonen Nintendo Switch, Nintendo 64 en Super Nintendo waren geboren op een kliniek in Texas. “Sinds ik voor het eerst over de drie Nintendo-klonen op Facebook postte, zijn mensen erg geïnteresseerd. Klonen is geen volledig nieuwe techniek meer, maar het wordt nog niet veel gedaan. Ik vind het zelf ook heel spannend en denk dat ik in de toekomst best meer van mijn paarden zou laten klonen”, vertelt de amazone.

Geen afscheid hoeven nemen

“Het gaat me vooral om het feit dat ik ze zo goed ken, dus ik weet wat ik krijg. Bovendien wil ik nooit afscheid hoeven nemen van Nintendo en Zhaplin en op deze manier heb ik het geval dat ik ze bij me kan houden. “Andreas (Helgstrand, red.) is ook heel blij dat ik Zhaplin heb laten klonen. Ik heb hem natuurlijk laten castreren en er is niet voldoende sperma om aan de vraag te kunnen voldoen. Ik verwacht echter dat Stairway To Heaven en Led Zepplin IV in de toekomst ook gecastreerd zullen worden.”

Bron: Ridehesten

2 reacties op “Ook Charlotte Jorsts Zhaplin Langholt gekloond

  • Dick de Jong

    Waarom?, zulke toppers zijn het nou ook weer niet.

  • Peet

    Klonen heeft absoluut geen meerwaarde voor sport of fokkerij.een kopie van iets .wat er anders uitziet qua kleur,niet het zelfde karakter heeft en geen garantie is voor het even goed worden of zijn als broer of zus.
    En het doen omdat je geen afscheid wil hoeven nemen….een nog veel slechter verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook