Ga naar hoofdinhoud

Oranje boven dankzij Meulendijks en Van Silfhout

Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Heel de week werden er mooie resultaten geboekt door de Nederlandse ruiters op CDI  Lier. Voor de Nederlanders kon de wedstrijd in de Belgische stad geen mooiere afsluiting krijgen dan met een eerste plaats voor Anne Meulendijks gevolgd door Diederik van Silfhout op de tweede plaats.

Zowel Avanti van Anne Meulendijks als Expression van Diederik van Silfhout zijn de beloftes voor het Nederlandse team. Beide paarden dragen daarom ook N.O.P. (Nederlands Olympiade paard) achter hun naam. In Lier maakten ze beide deze naam waar. In de Grand Prix werden Meulendijks en Van Silfhout al tweede en derde achter Nicolas Wagner. In de kür op muziek waren ze de concurrentie de baas.

Bijna 80%

Anne Meulendijks was in het zadel van haar MDH Avanti N.O.P. goed voor 76,445%. Waarbij ze bij één jurylid bijna de magische 80%-grens aantikte. Bij twee van de vijf juryleden werd de jeugdige Brabantse amazone op kop geplaatst, daarnaast was er een tweede, derde en zesde klassering waarbij vier van de vijf scores boven de 76% uitkwam alleen de score van 72,625% van het Duitse jurylid Thomas Kessler viel wat uit de toom. Kessler zag de uiteindelijke nummer vier Heiner Schiergen als de winnaar van deze rubriek.

Ruimte voor verbetering

Ondanks dat Anne Meulendijks de rubriek won in Lier was haar optreden niet vlekkeloos en is er nog zeker ruimte voor verbetering. Zo werden er enkele onvoldoendes genoteerd voor de wisselserie om de pas. Daarnaast werd de score ook iets verlaagd door de piaffe, passage en het appuyement naar links in galop. Echte highlights waren de uitgestrekte galop en de pirouettes. In het artistieke gedeelte werden ook mooie cijfers genoteerd met zelfs een 9,5 voor de muzikale interpretatie.

Hoogste plaatsing tot nu toe

Diederik van Silfhout startte Expression N.O.P. drie keer eerder internationaal in de Grand Prix en startte twee keer eerder in de kür op muziek. In Nieuw en Sint Joostland werd Van Silfhout derde met 75,185% en in Rotterdam werd hij eveneens vierde met 76,815%. Vandaag in Lier werd een eindtotaal genoteerd van 75,550%. De pirouettes van Van Silfhout en de KWPN-hengst werden geroemd met onder andere een negen. Van Silfhout werd twee keer op kop geplaatst, twee keer op een tweede plaats en een derde plaats.

De top drie werd compleet gemaakt door  Ulrike Prunthaller met de Quaterback -zoon Bartlgut’s Quebec met een eindtotaal van 75,050%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook