Ga naar hoofdinhoud

Patrick van der Meer met Chinook oppermachtig in Grand Prix Kür op muziek

Patrick van der Meer, hier met Chinook. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Patrick van der Meer schreef gisteravond de Grand Prix Kür op muziek in Exloo op zijn naam. De Nederlandse dressuurruiter reed de Havidoff-kleinzoon Chinook (v. Vivaldi) naar een score van 74,66%.

Vrijdag won Tommie Visser de Grand Prix met de BWP-hengst Genesis Begijnhoeve (v. Jazz). Toen scoorde het paar 72,20%. Vandaag verscheen het duo ook de dressuurring voor de Grand Prix Kür op muziek. Met 2% meer dan vrijdag bezette Visser met de vos de tweede plaats. Het jurylid bij H, Alban Tissot, beloonde de proef zelfs met 77,13%. De Fransman gaf het paar achten voor harmonie, choreografie en moeilijkheidsgraad van de proef.

Lucie Louws & Lisanne Veenje in top vijf

Lucie Louws maakte de top drie compleet met de donkerbruine KWPN’er Evito (v. Sir Oldenburg). De combinatie scoorde 72,78%. De vierde plaats werd ingenomen door de Zweedse amazone Jessica Nordin met de negentienjarige Hannoveraan Donauwein (v. Don Vino). Het paar ontving 68,56%. In het zadel van de Friese hengst Wirdmer Fan’e Boppelannensport (v. Beart 411) greep Lisanne Veenje de vijfde plaats en scoorde 1% minder dan Nordin.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook