Ga naar hoofdinhoud

Patrik Kittel op trens Zweeds kampioen met Forever Young

Patrik Kittel heeft het Zweeds kampioenschap gewonnen met de door de in Duitsland gevestigde Grand Prix-amazone Caroline Burema opgeleide Forever Young (Fürst Fugger x Don Bosco). De Westfaalse merrie liep pas haar tweede Grand Prix en voor de eerste keer een Kür op muziek maar bleef met scores van respectievelijk 76,087% en 79,995% de concurrentie de baas. Het zilver ging naar Jeanna Högberg met Lorenzo en het brons viel ten deel aan Malin Wahlkamp-Nilsson met Amplemento.

Forever Young werd op jonge leeftijd ontdekt door Helder Carvalho en genoot haar opleiding onder het zadel van zijn vriendin Caroline Burema. De merrie liep in Nederland succesvol een aantal wedstrijden op Lichte Tour-niveau. Destijds vertelde Burema in een interview met de Paardenkrant: “Ze wordt iedere proef stabieler en heeft een wereldinstelling. Het is een paard met abnormaal veel kwaliteit. Ik zou het geweldig vinden om haar volgend jaar wellicht in wat jonge paarden Grand Prix-proeven te starten in Duitsland, maar naar een paard van dergelijke kwaliteit is natuurlijk vraag. Het is dus afwachten hoe lang we haar kunnen aanhouden.”

Kampioen op een trensje

Niet lang daarna werd de merrie gespot door Patrik Kittel. Hij schafte haar aan met het oog op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Onlangs maakte ze haar debuut in de Grand Prix en op het Zweeds kampioenschap in Flyinge liep ze – op een trensje – haar tweede Grand Prix. Met 76,087% nam ze al een kleine twee procent voorsprong op Högberg met Lorenzo (Lord Loxley I x Rubin Royal). In de Kür werd de voorsprong op de nummer twee met 79,995% tegenover 79,130% nog een stukje vergroot en het goud was een feit voor Kittel. Hij won zijn achtste nationale titel.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

2 reacties op “Patrik Kittel op trens Zweeds kampioen met Forever Young

  • Marion

    Het zou fijn zijn als er geen stang meer werd toegestaan. Alles rijden op “enkel” een trens, dan begin je pas echt een goede ruiter te worden. Al dat geruk en getrek in die monden is tenenkrommend om te zien en in tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt … het is NIET pijnloos! Een stang en trens, een kinkettinkje, een strakke neusriem en veel sjorren aan de teugels, tja, zo krijgt iedereen die nek wel krom. Hulde aan Kittel in deze en ik hoop dat dit het nieuwe normaal gaat worden voordat we overstappen naar helemaal bitloos en enkel rijden op de zit en de hulpen.

  • En nu uitzoeken en uitvinden of we in de hogere klasses vaker of helemaal zonder stang kunnen rijden ivm de sport vriendelijk te maken en mooier en met het oog op dierenwelzijn en ook de sporen gaan afschaffen zie vaak afschuwelijke taferelen en dat moeten we niet willen in deze mooie sport

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook