Ga naar hoofdinhoud

Fry en Glamourdale winnen Grand Prix Opglabbeek met vette 77%, Van der Putten derde

Glamourdale met Charlotte Fry. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na het eerste deel van de Grand Prix (gisteren verreden) stonden Patrik Kittel met Fuhur (v. Fürstenreich) met 74,717% bovenaan, gevolgd door Marieke van der Putten met Tørveslettens Titaninum RS2 (v. Totilas) met 73,087%. Vandaag ging alleen Charlotte Fry met de KWPN-hengst Glamourdale (v. Lord Leatherdale) daar overeen. En vet: met 77,696% won Fry met afstand.

Aan Grand Prix-paarden heeft Charlotte Fry geen gebrek bij Gertjan van Olst. Ze heeft er nu vier in het internationale circuit (waarvan drie ook in de top kunnen meedraaien): Dark Legend, Everdale, Glamourdale en Everdale’s zoon Inclusive (die in Opglabbeek debuteerde, zie onder).

Glamourdale, die nog niet zo veel internationale Grand Prix-proeven in de benen heeft (vijf in totaal) liep in Opglabbeek naar een nieuw record van 77,696% en met zo’n score kan hij het zijn stalcollega’s Dark Legend en Everdale moeilijk gaan maken richting Herning.

Kittel heeft er nog eentje: Fuhur

De Zweed Patrik Kittel heeft indruk gemaakt in de eerste drie maanden van 2022. In Doha stuurde hij Touchdown naar 77,652% in de Grand Prix en met de negenjarige Forever Young HRH kwam hij op 74,237% in de korte Grand Prix in Den Bosch.

In Opglabbeek had Kittel weer een ‘nieuw’ paard mee: Fuhur, die voorheen gereden werd door Anna Kasprzak en nog steeds in bezit is van haar moeder Hanni Toosbuy Kasprzak. De dertienjarige ruin, die internationale belangstelling wekte toen hij onder de Russische Elena Sidneva opdook op de Europese Kampioenschappen in Rotterdam, liep bij zijn debuut onder Kittel naar de hoogste score ooit in de Grand Prix: 74,717%.

Van der Putten één score verwijderd van B-kader

Marieke van der Putten rook de afgelopen jaren al een paar keer aan de Nederlandse dressuurtop. Nu komt aansluiting bij die top steeds dichterbij met Tørveslettens Titanium: dat tekende zich al af op nationaal niveau en in Le Mans (februari) had Van der Putten met de ruin van RS2 Dressage ook de eerste internationale B-kaderscore te pakken (73,348%). De tweede staat nu ook op papier: 73,087% in Opglabbeek.

Tommie Visser

In totaal gingen acht combinaties over de 70% in Opglabbeek. Tommie Visser kwam er dicht bij in de buurt met de Jazz-broers Genesis en Top’s Gentle (v. Jazz). Visser kwam met zijn Jazz-span op respectievelijk 69,456% en 69,391%.

Debuut Inclusive: 69,087%

De KWPN-hengst Inclusive (v. Everdale) van Gertjan van Olst maakte in Opglabbeek zijn internationale debuut in de Grand Prix. De hengst liep onder Charlotte Fry naar 69,087%. Een blik op zijn protocol leert dat er daarin nog genoeg ruimte naar boven is en voor het echte Grand Prix-werk (piaffe, passage, pirouette) kwamen al meerdere 8-en op het protocol.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook