Ga naar hoofdinhoud

Patrik Kittels Grand Prix-paard Toy Story overleden

Patrik Kittel met Toy Story. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Patrik Kittel heeft afscheid moeten nemen van Toy Story (Come Back II x Concorde). De 18-jarige ruin kampte al langer met spijsverteringsproblemen, die waren twee jaar geleden ook de reden van het vervroegde wedstrijdpensioen. Nu de problemen verergerden zat er voor Kittel niks anders op dan zijn voormalige internationale Grand Prix-paard te laten inslapen.

De eerder door Kebie van der Heijden gereden Toy Story werd in eerste instantie aangeschaft voor Patrik Kittels echtgenote Lyndal Oatley, maar vervolgens nam Kittel de teugels over. Hij bracht de SWB-ruin vanaf 2011 uit in de internationale Grand Prix en nam onder deel aan de Wereldbekerfinale van 2012 in Den Bosch en het Europees kampioenkamp van 2013 in Herning. Het laatste optreden was eind 2015 op CDI Frankfurt. Daar werd het paar met 76,475% derde in de kür.

‘Altijd in voor een grapje’

“RIP beste Toy, je was de grapjas van de familie. Altijd in voor een grapje en je wilde nooit opgeven. Zo veel herinneringen waaronder Zweeds kampioen, winnaar van een Wereldbekerkwalificatie en lid van het EK-team”, aldus een aangeslagen Kittel. We zullen nooit vergeten wat je allemaal hebt gedaan.”

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook