Ga naar hoofdinhoud

Familie Pidgley koopt toptalent Iron

Iron (Ibiza x Hohenstein). Foto: Helgstrand Dressage

Andreas Helgstrand heeft de Oldenburgse hengst Iron verkocht aan de familie Pidgley. Cathrine Laudrup-Dufour zal de zeer getalenteerde zoon van Ibiza trainen, alvorens Annabella Pidgley, de schoondochter van Andreas Helgstrand, de teugels overneemt..

De familie Pidgley heeft al verschillende paarden bij Helgstrand aangeschaft zoals Sultan des Paluds (v. Soliman), Espe (v. Escolar) en natuurlijk Vamos Amigos (v. Vitalis), die op de Wereldkampioenschappen in Herning teamgoud en individueel zilver won met Cathrine Laudrup-Dufour. Annabella, dochter van Sarah Pidgley en vriendin van Alexander Yde Helgstrand, is de nieuwe amazone van Vamos Amigos, terwijl haar trainer Cathrine Laudrup-Dufour nu de beschikking krijgt over Iron. 

WK-selectie

Bij de selectie voor het WK jonge dressuurpaarden ontstond afgelopen zomer nog een pittige discussie, toen de Duitse selectiecommissie Iron niet uitnodigde voor afvaardiging naar Ermelo. De hengst toonde zijn enorme talent, maar werd niet geselecteerd vanwege de manier waarop Helgstrand-amazone Mette Sejbjerg Jensen de hengst voorstelde. 

Bron: Persbericht/Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook