Ga naar hoofdinhoud

Podiumplek voor Anne Meulendijks, Von Bredow wint met ruim 84%

Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Donderdag ging Anne Meulendijks al heel goed van start op het CDI Genève met een vierde plak in de Grand Prix met haar MDH Avanti N.O.P., vrijdagavond deed het KNHS Talententeamlid er nog een schepje bovenop en eindigde op de derde plaats in de kür. De eerste en de tweede plek waren net als in de GP voor Jessica von Bredow-Werndl en Isabell Werth.

Meulendijks reed gisteravond laat voor het eerst een kür op Grand Prix senioren-niveau. Ondanks dat de amazone inmiddels een jaar mee rijdt met de senioren gebruikte ze nog de kür van haar tijd als U25-amazone. Haar nieuwe kür, die gemaakt is door Joost Peters, heeft een verhoogde moeilijkheidsgraad en leverde het paar een score op van 76,300%.

Von Bredow opnieuw boven Werth

Net als in de Grand Prix eindigde Von Bredow met TSF Dalera BB boven Werth met Emilio. De Zuid-Duitse amazone kreeg 84,075% met de Easy Game-dochter en noteerde daarmee haar eerste internationale kür-score met de merrie en een persoonlijke recordscore. “Ik ben sprakeloos”, reageerde een overgelukkige Von Bredow op facebook. De overwinning was niet helemaal unaniem voor Von Bredow en haar landgenote zat haar dan ook dicht op de hielen met de Ehrenpreis-zoon. Twee van de juryleden plaatsten Werth boven Von Bredow, maar met de score van 83,900% moest Werth opnieuw genoegen nemen met de tweede plaats.

Uitslag en filmpjes

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook