Ga naar hoofdinhoud

Duits podium op EK junioren, Robin Heiden vierde

Robin Heiden met Gasmonkey. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

In Hongarije werd zojuist op het EK de Kür op muziek voor Junioren verreden. Robin Heiden behaalde met de 9-jarige KWPN-ruin Gasmonkey (Tuschinski  x Ferro) een vierde prijs. Zij reden samen naar 75,580%.

“Robin reed een prachtige proef”, stelt bondscoach Monique Peutz. “Misschien niet de kür met de hoogste moeilijkheidsgraad, maar wel één die uitblinkt in harmonie en souplesse. Het was een spannende middag waarin we met alle teamleden hebben genoten van de sport.”

Onvergetelijke week

Voor Robin Heiden was het een onvergetelijke week. “Ik ging hier naar toe met weinig ervaring. Het is mijn eerste jaar bij de Junioren en ik wist niet zo goed hoe de internationale jury’s mij zouden beoordelen. Mijn paard Gasmonkey heeft alle verwachtingen overtroffen en ik ben hartstikke trots op die vierde plaats, daar had ik vooraf voor getekend.”

Duitse top 3

In deze rubriek was het een Duitse top drie. De winnares is geworden Valentina Pistner met QC Flamboyant OLD (Fidertanz x De Niro). Na dat zij de eerste dag tijdens de landenwedstrijd veel pech had en laag eindigde, ging het de tweede dag iets beter en vandaag won ze goud. Dit duo reed naar 79,285% in hun Kür. Anna Middelberg met Blickfang HC (Belissimo M x Brentano II) reed naar een tweede prijs en een zilveren medaille. Zij scoorden 78,480%. Op de derde plaats is geëindigd Jana Lang met de KWPN-ruin Baron (Johnson x Krack C). Zij reden naar 77,040% en wonnen de bronzen medaille.

Van der Pols danst op Abba

De Nederlandse Sanne Pols reed met Cuvanck PP  (Downtown x Muenchhausen TSF) naar 73,385% en eindigde op de 11e plaats. Van der Pols maakte indruk met haar kür op de klanken van Abba. “Deze muziek past heel goed bij een vrolijke, jonge amazone”, meldt Peutz. “Sanne reed een kür met gevarieerde lijnen, waarbij vooral de harmonieuze opbouw opvallend is. Het klopte allemaal precies. In haar laatste lijn nam ze risico door met één hand wissels op de middellijn te willen doen. De eerste wissel lukte goed, maar daarna sprong Cuvanck PP een paar eners. Dat kostte veel punten.”

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook