Ga naar hoofdinhoud

Robin Heiden en Maaike ten Hoor winnen in Deauville

Robin Heiden met Oosterbroek Fenix - Foto: privé

Volop Nederlands succes op CDI Deauville vandaag: Robin Heiden won haar eerste internationale start met de door Emmelie Scholtens' moeder Thea Scholtens-Moerkoert gefokte New Forest-hengst Oosterbroek Fenix (v. Orlando) de teamtest bij de pony's. En niet zomaar, ze haalde direct een A-kaderscore van 72% met de zevenjarige hengst. De winst bij de young riders was ook Oranje: hier ging Maaike ten Hoor met Winder-Don (v. Don Primero) met de zege aan de haal (67,99%) en verder vielen ook Coco Soffers en Joyce Lenaerts vandaag nog in de prijzen.

De zege van Robin Heiden was overtuigend. Terwijl de andere deelnemers niet boven de 70% uitkwamen, scoorde zij 72% met haar nog maar zevenjarige hengst. Al de derde kaderscore voor Oosterbroek Fenix en de eerste internationale. In de ponyrubriek werd Maud van Walstein met Heidehof’s Don Diego vierde (68,619%).

Maaike ten Hoor en Coco Soffers

In de teamtest bij de young riders mochten twee Nederlanders terugkomen voor de ereronde. Maaike ten Hoor schreef de rubriek op naam met Winder-Don en deed dat met 67,99%. Derde werd Coco Soffers met Formidable (76,402).

Intermédiaire

In de Intermédiaire B mocht Joyce Lenaerts de tweede prijs ophalen. Lenaerts reed Euro (v. Voice) naar 67,958%, net iets minder dan de Franse winnares van de rubriek Barbara Clement Klinger (68,167%). Tenslotte reed Tommie Visser vandaag een tweede 70+score in de Lichte Tour met Genesis Begijnhoeve (v. Jazz). Gisteren was er met 71,81% een tweede plaats, vandaag mocht Visser zich als zesde opstellen. Alsnog met een dikke 70 procent (70,490%). De Belg Thibault Vandenberghe won deze rubriek overtuigend met Santiago Song (v. Sir Donnerhall I), dik 74 procent was er voor het duo.

Alle uitslagen

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook