Ga naar hoofdinhoud

Robin Heiden opent CDI Aken met vierde plaats

Robin Heiden met Gasmonkey.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de eerste dag van het internationale jeugdconcours Aachen Youngstars werd de landenproef voor young riders verreden. Daarin zorgde Robin Heiden voor het beste Nederlandse resultaat. Met Gasmonkey (Tuschinski x Ferro), waarmee de amazone afgelopen zomer deel uitmaakte van het EK-team in Hartpury, eindigde ze als vierde met 70,049%.

Daar had zeker nog meer ingezeten aangezien het binnenkomen en de eerste keertwending onvoldoendes opleverden. Die onvoldoendes wist Heiden op te halen met hoge cijfers voor het drafappuyement naar rechts, de uitgestrekte stap, de pirouettes en de uitgestrekte galop.

Thuisrijders Lang en Treffinger

De overwinning ging naar Jana Lang. De Duitse amazone reed Baron (v. Glock’s Johnson TN) naar 71,765%. Vlak daarachter eindigde haar landgenoot Moritz Treffinger, die met Treffinger’s Superstition OLD (v. Surprice) 71,421% neerzette.

Rowena Weggegaar

Naast Heiden eindigde voor Nederland verder Rowena Weggelaar in de prijzen. Met Don Quichot (v. United), waarmee de amazone dit jaar van de junioren overstapte naar de young riders, werd ze bij haar internationale debuut in deze leeftijdscategorie zesde met 69,412%.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook