Ga naar hoofdinhoud

Rowena Weggelaer opent EK Young Riders met nieuw PR

Rowena Weggelaar met Don Quichot. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Europees kampioenschap voor young riders en U25 in Pilisjászfalu is vandaag begonnen met de landenproef voor young riders. Hierin kwamen voor Nederland Rowena Weggelaar en Chiel van Bedaf aan de start die beiden goede zaken deden. Daarmee staat de equipe van bondscoach Monique Peutz na de eerste dag op de bronzen positie in het landenklassement.

Rowena Weggelaer reed Don Quichot (v. United) naar een nieuw persoonlijk record van 71,676% en staat daarmee na deze eerste dag van de landenwedstrijd op een fraaie vierde plek. Daarmee maakte het duo, dat aanvankelijk was aangewezen als reserve maar door het uitvallen van Mickey Schelstraete met Duval’s Kapri Son opschoof naar het team, hun teamplek waar.

Ook 70+ voor Van Bedaf

Ook Chiel van Bedaf ging over de 70% heen. Met Key-West Texel (v. Glock’s Toto Jr), die op het EK pas zijn derde internationale wedstrijd loopt, scoorde hij 70,059% en staat daarmee op de voorlopige zevende plaats . Het duo liet wat punten liggen in de keertwendingen maar haalde die weer op met een sterke galoptour.

Pistner, Helgstrand en Würtz Green

Van de zeven combinaties die vandaag de 70% passeerden was de hoogste score voor Valentina Pistner. De Duitse amazone reed Flamboyant (v. Fidertanz), waarmee ze eerder op drie EK’s bij de junioren (2018, 2019 en 2020) negen medailles won, naar 73,559%. Op de (voorlopige) tweede plaats staat Alexander Yde Helgstrand. De Deense ruiter, die bezig is aan zijn zesde EK waarvan zijn tweede met Belantis (v. Benetton Dream FRH) kreeg 72,853%. Daarachter landgenoot Kristian Würtz Green met Bovbjergs Zhivago (v. Romanov) met 72,118%.

Nederland op bronzen positie

Morgen gaat de landenwedstrijd verder. Dan komen voor Nederland Robin Heiden met Gasmonkey (v. Tuschinski) en Shanna Baars met Farzana G (v. Ampère) in de ring en worden de medailles van de landenwedstrijd verdeeld. Na de eerste dag staat Duitsland bovenaan, Denemarken op twee en Nederland op drie.

Chiel van Bedaf met Key-West Texel. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Uitslag dag 1 landenproef

Tussenstand landenwedstrijd

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.