Ga naar hoofdinhoud

Ruim 82,5% voor Dujardin en Gio in verkorte WB-Grand Prix in Londen

Charlotte Dujardin met Gio. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Charlotte Dujardin stak er zojuist met Gio (v. Apache) met kop en schouders bovenuit in de verkorte Grand Prix op de wereldbekerwedstrijd in Londen. De Britse amazone stuurde haar Olympische partner, die onlangs is verkocht aan Annabella Pidgley, naar een score van 82,553%. Daarmee schreef het duo met een verschil van ruim zeven procent met de concurrentie unaniem de rubriek op naam.

Dujardin kreeg een hele rits negens op haar protocol voor onder andere de piaffe en passage, maar het drafappuyement naar rechts en de galoppirouette naar rechts leverden zelfs tienen op. De score was niet alleen goed voor de overwinning vandaag, de twee hebben daarmee ook hun persoonlijk record in de Grand Prix een stukje aangescherpt.

Top drie

De strijd om de tweede en derde plaats ging vooral tussen Frederic Wandres met Duke of Britain FRH (v. Dimaggio) en Nanna Skodborg Merrald met Atterupgaards Orthilia (v. Gribaldi). De score van Wandres van 75,158% was uiteindelijk net iets hoger dan de 75,105% van Skodborg Merrald en daarmee mocht de Duitse ruiter zich als tweede opstellen voor de prijsuitreiking en werd de Deense amazone derde.

Nederlander

Tommie Visser was de enige Nederlandse deelnemer in deze rubriek vandaag en hij reed Genesis Begijnhoeve (v. Jazz) naar 67,605%. Daarmee kwam Visser uit op de tiende plaats en viel hij net buiten de prijzen. Charlotte Fry en Dark Legend (v. Zucchero) eindigden met een totaal van 74,526% net buiten de top drie en daarmee gaf de Britse stalamazone van Van Olst Horses nog een klein oranje tintje aan de top vier.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook