Ga naar hoofdinhoud

Simone Pearce wint internationaal GP-debuut met Gestüt Bonhomme’s Fiderdance

Fiderdance, hier nog met Lena Waldmann. Foto: Dr. Tanja Becker/Equitaris

Kort na het overlijden van Rebecca Gutman, eigenaresse van Gestüt Bonhomme, werd bekend gemaakt dat Simone Pearce de nieuwe stalamazone van Gestüt Bonhomme is. De Australische amazone maakt een vliegende start, want ze won vandaag haar internationale Grand Prix-debuut met Fiderdance (Fidertanz x Don Schufro). Op CDI3* Olomouc stuurde Pearce de Oldenburger-hengst naar 69,761%.

Pearce hoopt met de hengst te voldoen aan de Australische kwalificatie-eisen voor de Wereldkampioenschappen in Herning. Fiderdance werd voorheen gereden door Lena Waldmann. De Duitse, die onlangs Gestüt Bonhomme verliet om voor zichzelf te beginnen, bracht de hengst sinds maart 2020 op internationaal Grand Prix-niveau uit. In maart dit jaar was hun gezamenlijke laatste wedstrijd. Daar stuurde Waldmann Fiderdance naar 71,848% in de Grand Prix en naar 73% in de kür.

De tweede plaats in de Grand Prix in Olomouc werd bezet door Warwick Mclean en Hendrix (Hotline x Donnerhall). De Australiër kwam tot een score van 68,457%.

Bron: Horses.nl/Dressage News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook