Ga naar hoofdinhoud

Spencer Wilton laat EK Rotterdam aan zich voorbij gaan

Spencer Wilton met Super Nova II. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Spencer Wilton, de bronzen teammedaillewinnaar op de WEG in Tryon, neemt dit jaar met zijn paard Super Nova II (v. De Niro) niet deel aan de Britse selectieprocedure voor het Europees Kampioenschap in Rotterdam. In plaats daarvan probeert de combinatie een teamplaats te bemachtigen voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokio.

Wilton: ”Het was een hele moeilijke beslissing, omdat Super Nova zich erg goed voelt en fris is. Hoe we ook presteren in 2020, ik wil hem in ieder geval aan het einde van dat jaar met wedstrijdpensioen laten gaan. Als Super Nova dit jaar aan het EK deelneemt en volgend jaar meedoet aan de Olympische Spelen, heeft hij deelgenomen aan vijf opeenvolgende kampioenschappen. Er zijn niet veel paarden die dit doen in hun carrière en daarom heb ik de keuze gemaakt voor Tokio.”

Vele successen behaald

Het paar maakte deel uit van het Britse team dat een zilveren medaille won op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Het Britse team behaalde mede dankzij Wilton en Super Nova een vierde plaats op de Europese Kampioenschappen in 2017 in Gotenburg. In 2018 droeg die combinatie bij aan een bronzen teammedaille bij de WEG in Tryon.

Bron: Horses.nl/Horse and Hound

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook