Spencer Wilton maakt rentree met Super Nova II - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Spencer Wilton maakt rentree met Super Nova II

Spencer Wilton met Super Nova II. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Super Nova II (De Niro x Weltmeyer) maakt op het Britse CDI Wellington zijn rentree in de internationale Grand Prix. Spencer Wilton bracht de inmiddels achttienjarige ruin in maart vorig jaar voor het laatst aan start. Toen won hij op CDI Keysoe zowel de Grand Prix als de Spécial. In Wellington verschijnt de complete Britse top aan start. Daarnaast maakt U-Genius (Uthopia uit de volle zus van Valegro) zijn internationale Lichte Tour-debuut.

Super Nova II kampte de afgelopen paar jaar met een aantal blessures en maakte verscheidene keren zijn rentree. Wilton bracht de Brits gefokte Hannoveraan onder andere aan start op de Olympische Spelen 2016, de Wereldruiterspelen 2018 en de Europese kampioenschappen 2017. Op de Wereldruiterspelen moest Wilton de ruin nog terugtrekken voor de Spécial. Toen raakte Neville, zoals hij thuis genoemd wordt, geblesseerd in de prijsuitreiking.

Britse top

In Wellington zijn alle Britse topruiters aanwezig, onder andere Charlotte Dujardin met Mount St. John Freestyle (Fidermark x Donnerhall) en Gio (Apache x Tango), Carl Hester met En Vogue (Jazz x Contango), Fiona Bigwood met Hawtins Delicato (Diamond Hit x Regazzoni) en Sonnar Murray-Brown met Erlentanz TSF (Latimer x Benz). Daarmee is Team Hester goed vertegenwoordigd.

U-Genius

De bij het AES-goedgekeurde U-Genius loopt in Wellington zijn eerste internationale Lichte Tour met Amy Woodhead. U-Genius werd door Claire Hester, de voormalig stiefmoeder van Carl Hester, gefokt uit Weidyfleur II, de volle zus van Valegro.

Bron: Horses.nl/British Dressage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook