Ga naar hoofdinhoud

Succesvolle tweede dag voor Nederlandse jeugd op CDI Exloo

Marten Luiten met Fynona Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het CDI Exloo hebben de Nederlandse jeugdruiters opnieuw sterk gepresteerd. Naast verschillende klasseringen waren er wederom drie Nederlandse overwinningen. Marten Luiten voerde met Fynona (v. Ampère) opnieuw de U25 aan , Liz Bouman ging met Happymood HF aan kop in de Young Riders en Britt Kikkert-Van der Linde stuurde Dark Knight Texel (v. Wynton) naar de winst in de Children rubriek.

Net als gister voerde Marten Luiten unaniem het klassement aan in de U25. Hij reed Fynona naar 72.393% en werd door alle juryleden op de eerste plek gezet. De gehele top drie bestond verder uit Nederlanders. Zoë Kuintjes reed Cupido (v. Rhodium) met 69.872% naar de tweede plaats en Daphne van Peperstraten maakte met Greenpoint’s Cupido (v. Johnson) de top drie compleet. De combinatie kreeg 68.974% voor hun proef.

PR voor Britt Kikkert- Van der Linde

Bij de Children was het wederom Britt Kikkert-Van der Linde die vooraan in de ereronde mocht rijden. Ook reed de amazone opnieuw naar een nieuw persoonlijk record: ze stuurde Dark Knight Texel dit keer naar 78.625%. Sophie Evers reed Beaumonde naar de tweede plaats. De combinatie kreeg 75.050%.

Liz Bouman reed Happymood HF wederom naar de overwinning in de Young Riders (waar ook maar twee combinaties van start gingen). De combinatie reed naar 65.441%.

Junioren en pony’s

Bij de Junioren reed Kebie Raijmakers naar het beste Nederlandse resultaat. Ze stuurde Kevita (Negro) met 68.088% naar de derde plaats. Feline Nessen tekende bij de pony’s voor het beste Nederlandse resultaat en reed Diamond Blue (FS Daddy Cool) naar de vierde plaats.

Uitslagen

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.