Ga naar hoofdinhoud

Tommie Visser wint Grand Prix in Exloo met dik 72%

Tommie Visser, hier met Vingino. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl

Tommie Visser schreef vanavond de Grand Prix in Exloo op zijn naam met de KWPN-hengst Genisis Begijnhoeve (v. Jazz). De Nederlandse dressuurruiter reed de vos naar een score van 72.196%. Het Belgische juylid bij C, Jacques van Daele, gaf de combinatie zelfs 73.478% met 8'en voor de piaffe, vliegende wissels en algemene uitstraling.

Marieke van der Putten greep de tweede plaats met de Deense ruin Toerveslettens Titanium RS2 (v. Totilas). Het duo scoorde 70.543%. Patrick van der Meer maakte het podium compleet met de Havidoff-kleinzoon Chinook (v. Vivaldi). De zwarte KWPN-hengst, goedgekeurd bij Oldenburg, is gefokt door Familie Andeweg. De combinatie kreeg 70.500%.

Twee goedgekeurde KWPN-hengsten in top 5

Met een score van 70.435% greep de Britse amazone Charlotte Fry de vierde plaats met de goedgekeurde KWPN-hengst Chippendale (v. Lord Leatherdale). De Duitse amazone Susanne Szeltner bemachtigde ook een plaats in de top 5. Met de goedgekeurde KWPN-hengst Aquarel (v. Unieko) scoorde Szeltner 68.152%.

Louws zesde, Van Lieren zevende

In het zadel van de donkerbruine KWPN’er Evito (v. Sir Oldenburg) pakte Lucie Louws de zesde plaats. Het paar reed de proef verkeerd, waardoor de combinatie een strafpunt kreeg. Louws ontving met de ruin een score van 66.674%. Met 0.304% minder behaalde Laurens van Lieren de zevende plaats. Lieren verscheen in de dressuurring met de 13-jarige KWPN-hengst Dutch Design (v. Vivaldi). Het duo kreeg 66.370%.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.