Ga naar hoofdinhoud

Total Hope wint Grand Prix CDI3* Hagen, Kirsten Brouwer knap 5e met bijna 70%

Total Hope (v. Totilas) en Isabell Freese, de winnaars van 2019 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Begin mei stond het internationale GP-debuut op het programma voor de tienjarige Totilas zoon wat toen winnend werd afgesloten met bijna 76%. Vandaag reed Isabel Freese Total Hope OLD (v. Totilas) opnieuw naar een overwinning in een internationale Grand Prix: met ruim 74% liet het duo de concurrentie achter zich. Kirsten Brouwer debuteerde met Foundation (v. United): een knappe vijfde plaats met bijna 70%.

Vorig jaar november maakte Total Hope zijn nationale debuut op het allerhoogste niveau. Nu zijn de scores nationaal vaak aanzienlijk hoger dan internationaal. Dit debuut werd destijds gewonnen met 78.60%. Begin mei was er een overwinning tijdens hun internationale debuut met 75.956% (waarbij een jurylid richting de 79% ging) en vandaag wonnen Freese en Total Hope met 74.543% de Grand Prix in Hagen.

Mislukte wisselserie drukt score

De score vandaag werd aardig gedrukt door een mislukte wisselserie om de pas: een dubbel tellend onderdeel waar meerdere vieren voor verschenen. Total Hope maakte vooral indruk met zijn appuyementen en herstelde de mislukte wissels om de pas met een uitstekende serie om de twee. Waar de hengst normaal gesproken uitblinkt in de piaffe-passage tour was daar vandaag wat spanning te zien waardoor Isabel niet alles eruit kon halen. Desalniettemin verschenen ook hier hoge cijfers voor op het scorebord.

Nummers twee en drie

Op bijna 2% achterstand vinden we de Britse Laura Tomlinson. Zij reed Fallatijn (v. Vivaldi) naar 72.717%. De nummers twee en drie waren goed aan elkaar gewaagd vanochtend. Laura Butler en Krist Jan (v. Polarion) waren met 72.370% goed voor plaats drie.

Bijna 70% voor Brouwer en Foundation

Voor Kirsten Brouwer en Foundation RR was het hun eerste internationale optreden op het allerhoogste niveau. Brouwer stuurde de hengst naar bijna 70%. De United zoon liet een goede draftour zien en liet nergens een steekje vallen. Hoogtepunt waren absoluut de wisselseries: hiervoor verschenen zelfs meerdere negens voor op het scorebord. De uiteindelijke score kwam hiermee uit op 69.978%. Morgen staat de kür op muziek op het programma.

Uitslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook