Ga naar hoofdinhoud

Unanieme zege voor Ingrid Klimke en Franziskus in WB-GP Zakrzow

Ingrid Klimke met Franziskus. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ingrid Klimke was gisteren op de eerste dag van het CDI-W in Zakrzow oppermachtig met Franziskus (v. Fidertanz) in de WB-Grand Prix. Het duo won de rubriek met 75,522% en stond daarmee zo'n vijf procent los van Severo Jurado Lopez, die tweede werd met Dahoud (v. Desiderio). Margot Arkema zorgde voor het beste Nederlandse resultaat, met Gavaristo (v. Tango) werd ze tweede in de Prix St. Georges met haar score van 70,490% en in de U25 kreeg ze met Happy4Feet (v. Zambuka) 67,205% van de jury.

Lopez kreeg 70,565% voor zijn GP-proef met de achtjarige ruin, waarmee hij eerder dit jaar debuteerde op het hoogste niveau en verbeterde daarmee hun PR, dat net onder de zeventig procent stond. De Spaanse ruiter stond op zijn beurt bijna twee procent los van de nummer drie, Zaneta Skowronska-Kozubik. De Poolse kreeg 68,783% voor haar proef met Romantic P (v. Rosenstein).

Nederlands succes

In de PSG mocht Arkema zich met Gavaristo achter Lopez opstellen voor de prijsuitreiking. De Spaanse ruiter won de rubriek niet unaniem, maar stond met zijn score van 72,010% voor zijn proef met Fontainebleau nog wel anderhalf procent los van de concurrentie. De top drie werd compleet gemaakt door Sandra Sysojeva met Eyecatcher (v. Estobar NRW) uit Litouwen. Zij kreeg 70,392% van de jury.

In de U25 was Arkema, die met Happy4Feet internationaal debuteerde op dit niveau, als enige starter verzekerd van de winst.

Uitslag Grand Prix
Uitslag U25
Uitslag PSG

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook