Ga naar hoofdinhoud

Unanieme zeges voor Raaijmakers en Van Peperstraten in Deauville

Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Cupido. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Kebie Raaijmakers ging er gisteren met Kevita (v. Negro) met de overwinning vandoor in de individuele proef bij de junioren in Deauville en Daphne van Peperstraten pakte met Greenpoint’s Cupido (v. Johnson) de zege in de U25. Het totaal van Raaijmakers, die in de landenproef de dag ervoor tweede werd met de merrie, kwam uit 69,755% en Van Peperstraten, die voor de tweede dag op rij won, kreeg 67,778% en daarmee stonden de twee allebei unaniem bovenaan.

Raaijmakers en Van Peperstraten waren met hun overwinningen niet de enigen, die voor Nederlands succes zorgden gisteren, ook bij de pony’s en in de GP-Kür werden mooie resultaten neergezet door Nederlandse combinaties.

Pony’s

Bij de pony’s zorgde Sophie van der Steen met Yellow Boy (v. Klein Roderijs Cocktail) voor het beste resultaat. Zij eindigde met een score van 71,238% op de tweede plaats achter Paula Schiebener met Global Player AT (v. Hesselteichs Golden Dream). De Duitse amazone won deze rubriek met 73,095%. De rest van de top vijf werd aangevuld door enkel Nederlandse combinaties. Megan Hiemstra werd derde met Brouwershaven’s Peligrini met een totaal van 67,809%, Sissi Gijsen volgde met New Star op de vierde plek met 67,762% en Jill van Hooff volgde op de vijfde plek met Bjirmen’s Sjerp met 67,238%.

Kür

In de GP-Kür maakten de Belgische amazones Larissa Pauluis en Jorinde Verwimp de dienst uit. Pauluis won de rubriek met Flambeau (v. Ampere) met 76,445% en Verwimp volgde met Charmer (v. Charmeur) met 74,090% en bij één van de juryleden een eerste plek, op de tweede plaats. Tommie Visser maakte met Genesis Begijnhoeve (v. Jazz) de top drie compleet met een totaal van 72,045%.

Uitslag U25
Uitslag junioren
Uitslag pony’s
Uitslag GP-Kür

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.