Ga naar hoofdinhoud

Van de Water en Jack Black WW tweede in finale vijfjarige dressuurpaarden

Dirk-Jan van de Water met Black Jack. Foto: Equitaris/Tanja Becker

Dirk-Jan van de Water deed er in de finale van de vijfjarige dressuurpaarden op CDI Leudelange nog een schepje bovenop. Jack Black WW (Hofrat x Vivaldi) liep naar gemiddeld 83,00%, bijna drie procent meer dan in de kwalificatieproef op dinsdag. De zege ging naar Kristine Möller en Quatre-Quarts à l'Orange (Quaterhall x Royal Blend).

Jack Black WW won eerder dit jaar de jonge paarden-rubriek in Hongarije en was daarvoor succesvol in de Stal van de Sande Dressuur Talent en Gelderland Cup. De zwarte hengst uit de Dodona-stam is in eigendom van Sport Pro Horses NL, waarvoor Van de Water als stalruiter werkzaam is. In Leudelange kreeg Jack Black WW onder andere 8,5-en voor de stap en draf en een 8,7 voor de aanleg als dressuurpaard.

Succes voor Kristine Möller

De winnares rijdt Quatre-Quarts à l’Orange voor haar sponsor Jens Thorsen. De merrie won eerder dit jaar al de Bundeschampionate-kwalificatie in Frankenthal en was vorig jaar Luxemburgs kampioene bij de vierjarigen. In Leudelange kreeg de merrie 87,40%, onder andere te danken aan een negen voor de stap. Voor Möller was er in Leudelange nog meer succes: met DSP Spectre (Sezuan x Silvermoon) mocht ze de derde prijs in ontvangst nemen. Hij behaalde 82,20%.

Saskia Poel tweede

In de kwalificatieproef voor de zevenjarige dressuurpaarden reed Saskia Poel de hengst Hero-K (Charmeur x Silvano N) met 74,725% naar de tweede plaats. Hero-K won op vierjarige leeftijd de Pavo Cup-selectie in Kronenberg en won vorig jaar op CDI Ranshoven de finale voor zesjarigen. In Leudelange moest hij zijn meerdere erkennen in Titolas (Totilas x Stedinger), gereden door Susanne Krohn. Marieke Ponzo Dieu eindigde met Haliego (Diego x Sandreo) op plaats vier.

Uitslag finale vijfjarigen.
Uitslag kwalificatie zevenjarigen.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook