Ga naar hoofdinhoud

Van der Meer en Jazz-kloon Hollywood tweede in GP Waregem

Patrick van der Meer met Hollywood (v. Cocktail) op Concours Delft. Foto: Magical Moments by Kelly

Patrick van der Meer en Hollywood (Cocktail x Ulster) zijn tweede geworden in de Grand Prix op CDI3* Waregem. Van der Meer stuurde de tienjarige kloon van KWPN-hengst Jazz in zijn eerste internationale Grand Prix naar 69,413%. Met die score eindigde de combinatie nipt achter Christoph Koschel en Dedale de Hus OLD (v. Don Juan de Hus).

Hollywood maakte een kleine anderhalf jaar geleden zijn internationale Lichte Tour-debuut. Op CDI3* Grote-Brogel liep de hengst toen naar 67,588% in de Prix St. Georges. In Waregem liep hij zijn eerste internationale wedstrijd op het hoogste niveau. Jurylid Sven Rothenberger waardeerde de proef met 70,435% en zijn Franse collega Jean-Michel Roudier gaf zelfs 71,196%.

Dedale de Hus onder Koschel

Winnaar Dedale de Hus begon zijn internationale carrière onder het zadel van Malin Wahlkamp-Nilsson. Eerder dit jaar werd de Oldenburger door zijn eigenaar Masahiro Kosako in de nationale Grand Prix uitgebracht, maar inmiddels laat de Japanner de ruin door Koschel rijden. Hun internationale debuut was goed voor 69,478%.

Uitslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.