Ga naar hoofdinhoud

Van Liere én Hermès in top tien vernieuwde FEI Wereldranglijst

Dinja van Liere met Hermès. Foto: FEI/Liz Gregg

Per 1 september zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de FEI Wereldranglijst dressuur. In plaats van één ranking, zijn er nu twee. In de ranking voor de ruiters en amazones is Dinja van Liere met een zevende plaats de beste Nederlandse, op de ranking voor de paarden neemt Hermès N.O.P. (v. Easy Game) de zesde plaats in. KWPN-hengst Glamourdale (v. Lord Leatherdale) is met zijn derde positie het beste Nederlands-gefokte paard op de lijst.

Jessica von Bredow-Werndl, die voor haar zwangerschap haar punten op de FEI Wereldranglijst liet bevriezen, gaat ook in de vernieuwde ranking nog aan kop. Ze wordt gevolgd door Cathrine Laudrup-Dufour, Charlotte Fry, Isabell Werth, Carina Cassøe Krüth en Patrik Kittel. Dan volgt ‘onze’ Dinja van Liere op de zevende plaats. Emmelie Scholtens en Thamar Zweistra nemen respectievelijk de 23e en 24e plaats in.

Bij de paarden is het TSF Dalera BB (v. Easy Game) die aan kop gaat, met Vamos Amigos (v. Vitalis), Glamourdale, DSP Quantaz (v. Quaterback), Heiline’s Danciera (v. Fürstenball) en Hermès achter zich op de tweede t/m zesde plaats.

Ranking ruiters.
Ranking paarden.

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook