Ga naar hoofdinhoud

Van Lierop en Johnny Cash naar zege bij internationaal debuut

Johnny Cash met Dana van Lierop Foto: Johanna Faber

Dana van Lierop won vanmiddag in Hongarije bij het internationale debuut van de Fries Johnny Cash (v. Tsjalle 454) de Prix St Georges. In Pilisjaszfalu bezette Jazmin Yom Tov op de KWPN-hengst Bojengel (v. Uptown) met miniem verschil de tweede plaats.

Eind maart bracht Dana van Lierop Johnny Cash, in eigendom van Ted Kop Jansen, voor het eerst op Lichte Tour-niveau uit. Op een meetmoment in Werkendam scoorde zij toen 67,8%. Dat percentage ging bij het internationale debuut van deze combinatie behoorlijk omhoog: 71,177%.

Europees kampioen

Onder zijn vorige amazone Amber den Heyer won Johnny Cash onder meer het Europees Kampioenschap voor Friezen in de ZZ-Zwaar.

Net tekort

Yom Tov en Bojengel kwamen ten opzichte van Van Lierop en Johnny Cash een fractie tekort. De combinatie kreeg een score van 71,147%. Het fokproduct van Abel Slippens werd eerder al uitgebracht in de Grand Prix.

Van de Water derde

De tweede Nederlandse deelnemer in Pilisjaszfalu was Dirk-Jan van de Water. Hij presteerde ook uitstekend met Hokypoky (v. Zhivago) door op de derde plaats te eindigen met 70.588%.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook